0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief
Van der Tol bv
case studies

Van der Tol bv

Van der Tol heeft inzicht in complex onderhoudswerk dankzij Metacom

Metacom belangrijk voor groenvoorziener Van der Tol

Van der Tol Groep uit Amsterdam heeft de afgelopen tien jaar een flinke groei doorgemaakt in de groensector. Die groei maakte niet alleen een organisatieverandering noodzakelijk, maar ook een vernieuwing van de automatisering. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met het ontwerpen, inrichten en onderhouden van stedelijk groen, stapte over op het bedrijfsinformatiesysteem Metacom van VanMeijel. Metacom ondersteunt alle werkprocessen integraal en geeft inzicht in de stand van zaken; zelfs van het complexe onderhoudswerk.

“Met Metacom hebben we onze automatiseringsbehoefte voor de nabije toekomst ingevuld”, zegt Olivier Copijn, adjunct-directeur Realisatie. Hij heeft zich de laatste jaren intensief beziggehouden met de reorganisatie van het bedrijf en de selectie en implementatie van Metacom. “Van der Tol was de laatste tien jaar flink gegroeid en ontdekte, dat de organisatie niet optimaal was afgestemd op de klanten, de activiteiten en de werkprocessen. We hebben toen een organisatieverandering doorgevoerd, om de klant centraal te stellen. We hebben klantmanagers aangesteld, die als centrale contactpersoon voor de klant fungeren en die de interne processen in gang zetten. Ook werd de interne organisatie beter afgestemd op de werkprocessen.” 

GWW-methodiek 

Hoewel Van der Tol altijd al een professionele IT-infrastructuur had, sloot de automatisering de laatste jaren niet meer aan bij de werkprocessen. “We werken al vele jaren met een CAD-systeem voor ontwerp, een systeem voor de financiële administratie en we hadden zelfs enkele specifieke werkprocessen voor de groensector geautomatiseerd”, verduidelijkt Peter Petiet, die 

als projectmanager verantwoordelijk is voor de implementatie en het beheer van Metacom. “Met name het financiële systeem paste niet meer. Dat was een oplossing voor de groensector, die vooral in gebruik is bij kleinere bedrijven. De verschillende onderdelen waren niet geïntegreerd en het systeem bood nauwelijks mogelijkheden voor projectplanning, inkoop en rapportages. Het nieuwe systeem moest die mogelijkheden uiteraard wel bieden. Daarnaast was voor ons van belang, dat het nieuwe systeem de GWW-methodiek voor calculatie en projectplanning zou ondersteunen, want wij werken op een vergelijkbare manier.” 

Lees meer: download case study Van der Tol

Van der Tol bv

Industrie: Bouwnijverheid

Branche: Industriële dienstverlening, Overig

Website: http://www.vandertolbv.nl

In het kort:

Van der Tol Groep in Amsterdam biedt werk aan zo’n 180 mensen en bestaat uit de onderdelen Van der Tol hoveniers en terreininrichters, HollandsGroen b.v. en de Hovenaer b.v. Van der Tol is veruit het grootste onderdeel en heeft een behoorlijke diversiteit aan activiteiten. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met design & construct van groenvoorzieningen, terreininrichting, bestrating, onderhoud en beheer en boomverzorging. Het werkgebied ligt met name in de Randstad.

Deel via:

gerelateerde producten
Metacom+ portals

“We hebben de randen van Metacom opgezocht en het resultaat is fantastisch.”

Olivier Copijn, Adjunct-directeur Realisatie bij Van der Tol.

Ook grip krijgen op complex onderhoudswerk?

Neem direct contact op via 0527 61 47 67 of laat een bericht achter

blog

5 redenen waarom je Next 2018 niet mag missen

Op dinsdag 13 november is het weer zo ver: Next 2018. Tijdens dit evenement laten wij je aan de hand van verschillende voorbeeldcases zien wat op dit moment mogelijk is op het vlak van digitaal bouwen. Heb je je nog niet aangemeld voor Next? Hierbij vijf redenen om dat wel te doen.

Lees verder

Evenementen

Webinar | Voorbereidingen voor calculeren op basis van een 3D model

In de eerdere webinar over de toepassingsmogelijkheden van een BIM-model en calculeren, hebben we aangegeven dat de werkmethode bepaald hoe je tot een calculatie komt. Maar wat is er nodig om een goede werkmethoden bibliotheek op te zetten?

Lees verder

nieuws

Jaarafsluiting in Metacom: deze instructievideo’s helpen je op weg

Het lijkt nog ver weg, maar het einde van 2018 komt al bijna in zicht. Dat betekent dat het financiële boekjaar weer afgesloten kan worden en het tijd wordt om het nieuwe boekjaar te openen. Omdat dit handelingen zijn die je maar één keer per jaar doet, zien we dat dit vaak vragen oproept: hoe doe je dat ook alweer? Daarom hebben we een reeks instructievideo’s opgenomen, om jou te helpen met de jaarafsluiting in Metacom. In deze video’s laten we je zien hoe je het systeem klaar maakt voor het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar.

Lees verder