0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief
Van der Tol bv
case studies

Van der Tol bv

Van der Tol heeft inzicht in complex onderhoudswerk dankzij Metacom

Metacom belangrijk voor groenvoorziener Van der Tol

Van der Tol Groep uit Amsterdam heeft de afgelopen tien jaar een flinke groei doorgemaakt in de groensector. Die groei maakte niet alleen een organisatieverandering noodzakelijk, maar ook een vernieuwing van de automatisering. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met het ontwerpen, inrichten en onderhouden van stedelijk groen, stapte over op het bedrijfsinformatiesysteem Metacom van VanMeijel. Metacom ondersteunt alle werkprocessen integraal en geeft inzicht in de stand van zaken; zelfs van het complexe onderhoudswerk.

“Met Metacom hebben we onze automatiseringsbehoefte voor de nabije toekomst ingevuld”, zegt Olivier Copijn, adjunct-directeur Realisatie. Hij heeft zich de laatste jaren intensief beziggehouden met de reorganisatie van het bedrijf en de selectie en implementatie van Metacom. “Van der Tol was de laatste tien jaar flink gegroeid en ontdekte, dat de organisatie niet optimaal was afgestemd op de klanten, de activiteiten en de werkprocessen. We hebben toen een organisatieverandering doorgevoerd, om de klant centraal te stellen. We hebben klantmanagers aangesteld, die als centrale contactpersoon voor de klant fungeren en die de interne processen in gang zetten. Ook werd de interne organisatie beter afgestemd op de werkprocessen.” 

GWW-methodiek 

Hoewel Van der Tol altijd al een professionele IT-infrastructuur had, sloot de automatisering de laatste jaren niet meer aan bij de werkprocessen. “We werken al vele jaren met een CAD-systeem voor ontwerp, een systeem voor de financiële administratie en we hadden zelfs enkele specifieke werkprocessen voor de groensector geautomatiseerd”, verduidelijkt Peter Petiet, die 

als projectmanager verantwoordelijk is voor de implementatie en het beheer van Metacom. “Met name het financiële systeem paste niet meer. Dat was een oplossing voor de groensector, die vooral in gebruik is bij kleinere bedrijven. De verschillende onderdelen waren niet geïntegreerd en het systeem bood nauwelijks mogelijkheden voor projectplanning, inkoop en rapportages. Het nieuwe systeem moest die mogelijkheden uiteraard wel bieden. Daarnaast was voor ons van belang, dat het nieuwe systeem de GWW-methodiek voor calculatie en projectplanning zou ondersteunen, want wij werken op een vergelijkbare manier.” 

Lees meer: download case study Van der Tol

Van der Tol bv

Industrie: Bouwnijverheid

Branche: Industriële dienstverlening, Overig

Website: http://www.vandertolbv.nl

In het kort:

Van der Tol Groep in Amsterdam biedt werk aan zo’n 180 mensen en bestaat uit de onderdelen Van der Tol hoveniers en terreininrichters, HollandsGroen b.v. en de Hovenaer b.v. Van der Tol is veruit het grootste onderdeel en heeft een behoorlijke diversiteit aan activiteiten. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met design & construct van groenvoorzieningen, terreininrichting, bestrating, onderhoud en beheer en boomverzorging. Het werkgebied ligt met name in de Randstad.

Deel via:

gerelateerde producten
Metacom+ portals

“We hebben de randen van Metacom opgezocht en het resultaat is fantastisch.”

Olivier Copijn, Adjunct-directeur Realisatie bij Van der Tol.

Ook grip krijgen op complex onderhoudswerk?

Neem direct contact op via 0527 61 47 67 of laat een bericht achter

blog

Concurrentievoordeel | Column Frans van Meijel

Vaak wordt de stelling geopperd dat je met de inzet van ICT een groot concurrentievoordeel kunt behalen. Ik denk dat dit zeker klopt. Er gaat nu nog veel fout door een gebrek aan de juiste informatie, die ook nog eens niet op de juiste tijdstip en plaats beschikbaar is. Daarnaast is de administratieve last groot gedurende het bouwproces. De inzet van ICT zou dan ook niet meer weg te denken moeten zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Lees verder

Evenementen

Webinar | De leveranciersbonnen digitaal met Metacom Online

Als bouwbedrijf koop of huur je dagelijks veel in tijdens de uitvoering van een bouwproject. Of het nu gaat om personeel, materialen of materieel: de administratie van de externe bonnen kosten veel tijd. Zeker wanneer de inkopen nog  worden gedaan met een bonnenboekje.

Lees verder

nieuws

Ontdek digitaal bouwen op de InfraTech 2019

Inmiddels is de InfraTech 2019 in Ahoy Rotterdam in volle gang. De InfraTech is hét kennisplatform waar o.a. aannemers en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. VanMeijel is aanwezig in Hal 2, stand 2508. Hier laten we alle mogelijkheden van digitaal bouwen zien.

Lees verder