0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Welk proces ga jij digitaliseren met Metacom Online?

MetacomOnline_proces

Dagelijks worden grote hoeveelheden informatie verwerkt. Op kantoor én daarbuiten: overal wordt informatie bekeken, gewijzigd en toegevoegd. In de meest ideale situatie is die informatie altijd beschikbaar, correct en volledig. In de praktijk loopt dit vaak iets minder soepel. Wat als er iets bestond dat zó eenvoudig was dat iedereen er mee kon werken? Iets voor het verwerken van al die dagelijkse informatie zoals werkbonnen en urenbriefjes? Iets wat het werk simpeler en efficiënter maakt…

Informatiestromen
Al deze informatie stroomt door een organisatie als processen, of als onderdeel daarvan. Een concreet voorbeeld van zo’n proces zijn de papieren werkbonnen, die in grote mappen met het personeel mee verhuizen van project naar project. En als er een wijziging plaatsvindt? Printen we het gewoon nog een keer. Vervolgens wordt het werk uitgevoerd en wordt de bon ingeleverd bij de administratie, waarbij de uren over worden getypt in het systeem. Grote kans dat er wel eens wat informatie verloren gaat. Daarnaast is het doorvoeren van wijzigingen lastig, aangezien de mappen, codes en verwijzingen ervoor zorgen dat dit op meerdere plekken moet worden gedaan, waarbij er makkelijk een kan worden vergeten. 

Het proces in kaart
Dat kan efficiënter. Maar waar begin je? Een goede eerste stap is om het proces van A-Z goed in de kaart te brengen. Welke bedrijfsprocessen zijn er? Wat is het verband hiertussen? En wie zijn de belanghebbenden? Allemaal vragen aan de beginfase van digitalisering. Een volgende stap is om te kijken welke processen je graag efficiënter zou willen maken. Natuurlijk kun je niet alles tegelijk aanpakken. Wat hierbij kan helpen is het opstellen van een roadmap, waarbij je prioriteert wat voor jouw organisatie het belangrijkste is. Dit doe je op basis van impact, je rekent uit hoeveel tijd en dus geld je kunt besparen bij het stroomlijnen van een bepaald proces. Zo kun je stap voor stap toewerken naar een efficiënte  bedrijfsvoering waardoor je doelen kunt gaan behalen.

Aan de slag
Zo’n stap kan bijvoorbeeld het digitaliseren van een deelproces zijn. Met Metacom Online kun je zelf document- en werkstromen bouwen en aanpassen. Dit betekent dat de mogelijkheden om een proces te digitaliseren eindeloos zijn. Hier is geen programmeerkennis voor nodig, maar om te weten hoe je dit zelf kunt doen bieden we ook workshops aan.

Daarnaast bieden we ook standaard oplossingen aan, ook wel packages genoemd. Hier kun je sneller mee aan de slag. Je kunt ze zien als een soort bouwstenen waarbij zo’n 80% al klaar is en alleen de laatste 20% nog ingericht moet worden voor jouw specifieke organisatie.  Enkele van deze packages  zijn: 

 • Inkoopfactuur afhandeling (IFA) 
  Hiermee stroomlijn je de weg die de inkoopfacturen afleggen met automatische fiatteringsroutes op basis van bedrijf, relatie en/of project. Met IFA ben je altijd en overal op de hoogte van de status van je inkoopfacturen.
 • Scan en herken 
  Een goede toevoeging op het inkoopfactuurafhandelingsproces is de scan en herken package. Hiermee worden de gegevens van een inkoopfactuur automatisch ingelezen, waardoor de factuur automatisch geboekt kan worden.  
 • Bouwplaats 
  Met inzicht in de voortgang en de oorspronkelijke planning door de bouwplaats package kan er snel geschakeld worden. Zo kun je een bouwproces beter beheren en aansturen.  
 • Externe bonnen 
  Met de package externe bonnen maak je digitale externe bonnen aan en automatiseer je de inkoopadministratie.

Dus, welk proces ga jij digitaliseren met Metacom Online? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We helpen je graag. 

gerelateerde blogs

<b>Hoe maak je je eigen roadmap voor 2022?</b>

Hoe maak je je eigen roadmap voor 2022?

Een nieuw jaar; een nieuw begin. De geijkte goede voornemens van een paar kilo’s kwijt of wat vaker gaan sporten kennen we allemaal. Maar misschien heb je op zakelijk gebied ook goede voornemens, zoals aan de slag gaan met digitaliseren. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het lijkt een enorm project waarvan je eigenlijk niet zo goed weet waar je moet beginnen. Herken je jezelf hierin? Dan is deze blog voor jou, met een mini stappenplan hoe je je eigen roadmap kan opstellen voor het nieuwe jaar. Want 2022, dat wordt de road naar succes!

Minimaliseer bedrijfsgrenzen met <b>IFA Online</b>

Minimaliseer bedrijfsgrenzen met IFA Online

“Niemand is een eiland door zichzelf omsloten”, zo dichtte John Donne in de zeventiende eeuw. Een universele waarheid die niet alleen geldt voor mensen, maar ook voor organisaties, zoals bouwbedrijven. Ook bouwbedrijven staan nooit op zichzelf, er zijn altijd en op elk niveau verbindingen met opdrachtgevers, leveranciers en overheidsinstanties. Zo heeft bijvoorbeeld de crediteurenadministratie te maken met crediteuren die willen weten wat de status is van hun openstaande inkoopfacturen. Wij hebben een oplossing die hierbij helpt: IFA Online.

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder