0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Waarom je het selecteren van bouwsoftware net zo serieus moet benaderen als een bouwproject

Bouwsoftware_Serieusnemen.png

Het kiezen van de juiste software is eigenlijk goed te vergelijken met een bouwproject. Het voortraject is doorslaggevend voor het beste resultaat. Een goede werkvoorbereiding is hierbij essentieel, direct starten met de werkzaamheden is simpelweg geen optie. Vooraf is elk detail volledig doordacht en in kaart gebracht. Zo kan de opdrachtgever vertrouwen op een mooi resultaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk
De opbouw van een software traject is vergelijkbaar: ieder traject ontstaat vanuit een vraag of wens. Net als bij een bouwproject, start je niet direct met ontwikkelen. Nee, hier wordt juist goed over nagedacht. Dit geldt ook voor een software traject. Als je namelijk écht een passende software oplossing wilt, die blijvend voordelen voor jouw bouwbedrijf oplevert, dan is het belangrijk dat die software ‘zo stevig staat als een huis’. 

De juiste partner
Om een bouwproject te realiseren is een architect nodig. Hoe moet het eruit komen te zien? Hetzelfde geldt voor een software traject. Op basis van een uitgebreide analyse wordt de basis gelegd voor de realisatie van het IT project. Een ICT partner die je hierbij helpt is essentieel. 

Een software traject doorloop je samen
Dit kun je niet alleen. Punt. Wij geloven dat het belangrijk is om vooraf duidelijk te hebben wat het doel is van een passende software oplossing. Een gedegen inventarisatie met veel gesprekken met verschillende stakeholders komt hier goed bij van pas. Software staat namelijk niet op zichzelf. Dit bouw je samen op, van begin tot eind. 

Het verschil met bouwprojecten
Een bouwproject is vooraf van A-Z uitgetekend, tot op de centimeter. Een software traject ook, maar toch is dit meer veranderlijk. Verandermanagement is hierbij dan ook erg belangrijk. Zie succesvol implementeren niet als IT-project, maar als verandertraject. Implementatie consultant Pieter Jelle de Jong vertelt je er alles over in dit artikel.      

Waarom is software dan zo belangrijk?
Een passende software oplossing kan hét verschil maken voor je onderneming. De inrichting van ICT binnen een bedrijf is een ingewikkeld proces. Vroeger stond de techniek centraal. Tegenwoordig heeft het alles te maken met het zo efficiënt mogelijk inrichten van bedrijfsprocessen. Vanuit daar wordt gekeken hoe ICT een onderscheidende rol kan innemen binnen jouw bouwbedrijf.

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder