0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Waarom digitalisering geen luxe maar noodzaak is | Rabobank Economisch Onderzoek

Header_rabobank_blog

‘’Bedrijven die (zwaar) inzetten op digitalisering maken een grotere kans op omzetgroei.’’ Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch en Sectormanagement op basis van een enquête onder meer dan 1500 bedrijven in Nederland. Vooral in de informatie- en communicatiesector en de zakelijke dienstverlening staat digitalisering hoog op de agenda. De bouw loopt wat dit betreft wat achter. Waarom is digitalisering ook juist in deze branche belangrijk?

Digitale bouwbedrijven hebben de toekomst
Het niet altijd eenvoudig om de business case voor digitalisering hard te maken: de kosten gaan immers voor de baten uit. Toch blijkt uit het onderzoek van de Rabobank dat de kans voor bedrijven die nadrukkelijk inzetten op digitalisering vele malen groter is dat ze de afgelopen drie jaar zijn gegroeid in omzet dan voor bedrijven die hier niet op inzetten. 

Digitalisering & de krappe arbeidsmarkt
Digitalisering van werkprocessen kan om andere kennis en vaardigheden van werknemers vragen dan in het verleden. Maar, met slimme digitalisering / automatisering heb je minder mensen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handmatig werk. Veel van onze klanten geven aan blij te zijn dat er tegenwoordig al veel gedigitaliseerd is: dit scheelt personeel waar je in deze tijd moeilijk aan kunt komen.

Daarnaast hebben bedrijven die gedigitaliseerd zijn, ook vaak al beter nagedacht over de inrichting van bedrijfsprocessen. Door dit te uniformeren, kun je al veel verbeterslagen maken.

 Voor succesvolle digitalisering is meer nodig dan alleen aandacht voor nieuwe technologie; de eigen bedrijfsvoering met aandacht voor mens en organisatie is cruciaal.


Specialist in bouwautomatisering
VanMeijel helpt bouw/infra bedrijven digitaliseren, al meer dan 35 jaar lang. Door onze ervaring hebben wij de kennis en expertise in huis om jou verder te helpen. We kennen de processen, de dynamiek van de branche en weten dus waar je tegenaan loopt in een project. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 


Lees hier het volledige onderzoek. 

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder