0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Voor alle spreadsheets en formulieren een app?

Blog-header_appform.png

Het fenomeen ‘apps’ is natuurlijk niks nieuws. Maar gaan apps de bouw verlossen van de stapels papier die dagelijks van en naar kantoor gaan? Dat is de boodschap die veel app bouwers verkondigen. En door veel aannemers wordt bevestigd. Natuurlijk hebben ze daar voor een groot deel gelijk in!

Ga maar eens naar de bouwplaats toe en kijk in de bouwkeet wat daar allemaal aan stapels papier binnen komt. Wat vervolgens ook weer ingevuld terug moet naar kantoor. Het is lastig om grip te krijgen op dit papieren proces, laat staan op het versiebeheer van de informatie en de documenten. Zo zijn er vele papieren stromen rondom werkbonnen, bestelbonnen, productieopgaveformulieren, meerwerkbonnen, VCA documenten, weekstaten...noem maar op! Het is heel eenvoudig om dit soort formulieren om te zetten naar een app.

Aansluiting met kantoor
Er zit alleen wel een 'maar' achter deze revolutie in de bouw. Wanneer er buiten via een app informatie wordt bekeken of geregistreerd, zou het wel prettig zijn als de informatie vrijwel direct beschikbaar is op kantoor. En het liefst dat de informatie ook nog eens opgeslagen is een back-office systeem zoals ERP. Dan weet kantoor gelijk wat de stand van zaken is.

Als dat lukt maak je pas echt grote stappen in de snelheid van informatievoorziening. Het houdt dus niet op bij alleen het bouwen van een app, er ligt nog een schone taak om de app te integreren met je backoffice systemen. Dan kun je informatie van binnen mee naar buiten nemen en vice versa.

Dus ja, voor alle formulieren en spreadsheets een app...maar laat je goed informeren over de mogelijkheden om de app te integreren met je backoffice systemen. Want daar zit pas echt de grootste winst!

gerelateerde blogs

De voordelen van een <b>app</b> met de veiligheid van een <b>ERP</b>-systeem

De voordelen van een app met de veiligheid van een ERP-systeem

In de afgelopen decennia hebben veel bouwbedrijven geïnvesteerd in bedrijfsinformatiesystemen met als doel om financiën en projecten beter onder controle te krijgen. De meeste bedrijven hebben dat nu min of meer voor elkaar. Deze bedrijfsinformatiesystemen kenmerken zich door een sterke gerichtheid op de betrouwbaarheid en volledigheid van cijfers en transacties. De administratie moet gewoon kloppen. Dergelijke systemen leggen een sterke nadruk op vaste processen en informatiestromen.

Vijf voordelen van <b>cloud</b> en <b>mobile</b> op de bouwplaats

Vijf voordelen van cloud en mobile op de bouwplaats

8 jaar geleden liep ik stage bij een groot Nederlands bouwbedrijf als assistent-uitvoerder. Daar is mij opgevallen hoe weinig gebruik er wordt gemaakt van de digitale mogelijkheden op de bouwplaats. Alles werd op briefjes geschreven, in een map gestopt en aan het eind van de week naar kantoor gebracht. Ook toen waren computers, internet en mobieltjes al voor iedereen beschikbaar. Toch werd er nauwelijks gebruik van gemaakt. Hoe kan dat?

Wat is de <b>waarde</b> van een app?

Wat is de waarde van een app?

We zijn niet gewend veel voor apps te betalen. En dat terwijl we ze wel graag gebruiken. Hoeveel heb jij er bijvoorbeeld op je mobiele telefoon? Ik dertig, waarvan ik ongeveer de helft regelmatig gebruik. Ze helpen me bijvoorbeeld effectiever te trainen, rekeningen op tijd te betalen en lekkere afhaalmaaltijden te vinden. Maar zou je de waarde van een app ook in geld kunnen uitdrukken?

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder