0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Voor alle spreadsheets en formulieren een app?

Het fenomeen ‘apps’ is natuurlijk niks nieuws. Maar gaan apps de bouw verlossen van de stapels papier die dagelijks van en naar kantoor gaan? Dat is de boodschap die veel app bouwers verkondigen. En door veel aannemers wordt bevestigd. Natuurlijk hebben ze daar voor een groot deel gelijk in!

Ga maar eens naar de bouwplaats toe en kijk in de bouwkeet wat daar allemaal aan stapels papier binnen komt. Wat vervolgens ook weer ingevuld terug moet naar kantoor. Het is lastig om grip te krijgen op dit papieren proces, laat staan op het versiebeheer van de informatie en de documenten. Zo zijn er vele papieren stromen rondom werkbonnen, bestelbonnen, productieopgaveformulieren, meerwerkbonnen, VCA documenten, weekstaten...noem maar op! Het is heel eenvoudig om dit soort formulieren om te zetten naar een app.

Aansluiting met kantoor
Er zit alleen wel een 'maar' achter deze revolutie in de bouw. Wanneer er buiten via een app informatie wordt bekeken of geregistreerd, zou het wel prettig zijn als de informatie vrijwel direct beschikbaar is op kantoor. En het liefst dat de informatie ook nog eens opgeslagen is een back-office systeem zoals ERP. Dan weet kantoor gelijk wat de stand van zaken is.

Als dat lukt maak je pas echt grote stappen in de snelheid van informatievoorziening. Het houdt dus niet op bij alleen het bouwen van een app, er ligt nog een schone taak om de app te integreren met je backoffice systemen. Dan kun je informatie van binnen mee naar buiten nemen en vice versa.

Dus ja, voor alle formulieren en spreadsheets een app...maar laat je goed informeren over de mogelijkheden om de app te integreren met je backoffice systemen. Want daar zit pas echt de grootste winst!

gerelateerde blogs

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-intro}

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-intro}

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-title}

{relblog:rel-blog-nl-intro}

Evenementen

Webinar | Voorbereidingen voor calculeren op basis van een 3D model

In de eerdere webinar over de toepassingsmogelijkheden van een BIM-model en calculeren, hebben we aangegeven dat de werkmethode bepaald hoe je tot een calculatie komt. Maar wat is er nodig om een goede werkmethoden bibliotheek op te zetten?

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

nieuws

Jaarafsluiting in Metacom: deze instructievideo’s helpen je op weg

Het lijkt nog ver weg, maar het einde van 2018 komt al bijna in zicht. Dat betekent dat het financiële boekjaar weer afgesloten kan worden en het tijd wordt om het nieuwe boekjaar te openen. Omdat dit handelingen zijn die je maar één keer per jaar doet, zien we dat dit vaak vragen oproept: hoe doe je dat ook alweer? Daarom hebben we een reeks instructievideo’s opgenomen, om jou te helpen met de jaarafsluiting in Metacom. In deze video’s laten we je zien hoe je het systeem klaar maakt voor het einde van het jaar en het begin van een nieuw jaar.

Lees verder