0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Van bezit naar gebruik

Blog-header_ontzorgen.png

Afgelopen week zag ik op televisie een commercial van Volkswagen. Een man en vrouw hebben net een ‘heel charmante auto’ gekocht volgens de verkoper. Ze hoeven alleen nog maar even te tekenen. Dan zegt de verkoper: “tja, voor hetzelfde geld reed u nu iets degelijks als een Volkswagen Polo...”. Waarop man en vrouw de verkoper afleiden en stiekem, zonder te tekenen de zaak verlaten, om even later bij de Volkswagen dealer naar binnen lopen voor een Polo.

Een abonnement op je auto
Volkswagen en software gaan de laatste tijd niet zo goed samen, waarom begin ik dan toch op het VanMeijel-blog over de VW-reclame? Nou, waarschijnlijk heeft Volkswagen op dit moment wat minder marketingbudget dan in het verleden en moeten ze oude commercials opnieuw gebruiken. Die commercial is namelijk al eerder gebruikt, zo rond 2011. Wat mij opviel was het einde van de commercial. Waar die in 2011 eindigde met: ‘nu een nieuwe Polo voor twaalf duizend euro’, eindigde hij nu met: ‘het Polo Abonnement. Jij regelt de brandstof, wij regelen de rest. Vanaf € 249 per maand’. Een abonnement op een auto? Dat is nog eens iets anders dan een busabonnement.

Wat er veranderd is in de afgelopen jaren is niet de auto, het is nog steeds dezelfde Polo. Wat wel anders is, is de manier waarop hij wordt aangeboden. In 2011 betaalde je de auto, de vaste lasten en het onderhoud en de brandstof. Nu kun je een abonnement nemen op je auto: je betaalt voor gebruik van de auto een bedrag per maand en je moet zelf nog de brandstof betalen. Je wordt daarmee ontzorgd en komt niet voor onverwachte kosten voor onderhoud te staan en kan altijd terugvallen op professionele ondersteuning. Een stap verder zou zijn wat wel de deeleconomie wordt genoemd: je hebt zelf geen auto meer voor de deur staan, maar deelt een auto met anderen. Deze initiatieven worden, zeker in grote steden, steeds populairder.

Betalen voor gebruik software
Deze trend van bezit naar gebruik, waarmee je ontzorgd wordt en samen met anderen gebruik maakt van middelen, zie je op veel plekken. Vooral ook in de ICT-sector. Daar wordt het vaak in één adem met ‘de cloud’ genoemd. Kenmerken van het gebruik van de cloud zijn: je betaalt voor gebruik en je applicatie wordt beheerd. Je investeringen zijn daarmee veel lager, je wordt ontzorgd en je kunt je bezig houden met je eigen business.

Bij VanMeijel zijn we daar natuurlijk ook mee bezig. Dit jaar verwachten we op dit gebied veel nieuwe ontwikkelingen. Een voorbeeld is de eerste module van Metacom Online: BizzStream. BizzStream is een fantastische nieuwe manier om zelf je formulieren en processen te digitaliseren. BizzStream bieden we aan als cloud-dienst: om er gebruik van te maken hoef je niet te investeren in licenties en hardware, je kunt direct aan de slag. Nadat we je op weg hebben geholpen, bijvoorbeeld met het modelleren van je proces en het koppelen van je eigen Metacom omgeving aan BizzStream, betaal je alleen nog voor gebruik. Zo kun je met een beperkte investering snel gebruik maken van de nieuwste technologie om de efficiency van je bedrijfsprocessen te vergroten!

gerelateerde blogs

Een verstandige <b>vraag</b> is de helft van <b>wijsheid</b>

Een verstandige vraag is de helft van wijsheid

Laatst kwam ik een oud document tegen dat ik had gemaakt tijdens mijn studie. Het was een opdracht die ik had gemaakt voor het vak strategisch verandermanagement. De basis van de opdracht was een ERP implementatie bij een overheidsorganisatie waar ik op dat moment werkzaam was.

Hoeveel <b>talent</b> wordt er in jouw bedrijf <b>verspild</b>?

Hoeveel talent wordt er in jouw bedrijf verspild?

Een tijdje geleden sprak ik met een directeur van een bedrijf in Groningen. Bij het bedrijf werkten een paar honderd mensen en hij werkte er een jaar. Hij vertelde me dat hij op een dag in een loods aan de praat raakte met een heftruckchauffeur. Een goede, want hij zat al dertig jaar op de heftruck.

Evenementen

webinar-ifa-online-klein-2021

Webinar | Slim omgaan met je inkoopfacturen? Digitaliseren met IFA Online

Bouwbedrijven hebben dagelijks te maken met talloze inkomende facturen. Het verwerken van deze facturen kost vaak veel tijd. Binnenkomende facturen worden op verschillende manieren naar diverse personen doorgestuurd om goedkeuring te krijgen voor de betaling. Kan het simpeler? Volgens ons wel.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

nieuws

Header_vanlenthedalfsen_cobouwartikel

Van Lenthe Dalfsen: ‘‘Samen naar de digitale toekomst’’ | Cobouw artikel

De samenwerking tussen Van Lenthe Dalfsen en VanMeijel als softwareleverancier was altijd al goed. De samenwerking als strategische partners is zo mogelijk nog beter. Harold van Lenthe en Wouter Hulleman vertellen over deze verandering én over de nieuwe verwerking van de werkbonnen. “Oudere collega’s vertellen nu zelfs anderen over de voordelen van de nieuwe app.”

Lees verder