0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Uw ICT-systeem als modern kantoorgebouw | Column Frans van Meijel

header-ColumnFvM-1500x750_2.png

U kent ze misschien wel, kantoorgebouwen gebouwd in een ver verleden. Soms niet eens gebouwd als kantoorruimte, maar als woonhuis en verbouwd tot kantoorruimte.

Hoewel het vaak statige, prachtige panden zijn, zijn het feitelijk incourante kantoorruimtes. De ruimtes liggen vast, de layout is is niet optimaal en de onderhoudskosten zijn hoog.

Het grootste probleem met dergelijke panden is dat ze gemaakt en ingericht zijn voor één doel en daardoor niet meer voldoen aan de huidige eisen die gesteld worden aan een kantoorruimte. Tegenwoordig veranderen organisaties continu en ontstaan er nieuwe werkmethoden, organisatievormen en processen. Deze vragen allemaal om een specifieke inrichting van een kantoorruimte. En daar blijft het niet bij. De markt verandert dusdanig snel dat je eigenlijk nu al weet dat over een aantal jaren de eisen alweer anders zijn en er weer nieuwe eisen aan het gebouw gesteld worden.

Daarom zijn moderne kantoorgebouwen grote ruimtes die flexibel ingericht kunnen worden, al naar gelang de actuele eisen. Wat vaststaat, is de constructie en de vitale voorzieningen, zoals installaties en dergelijke.

Kijken we naar de automatiseringssystemen die momenteel in gebruik zijn in vele organisaties, dan hebben veel systemen het karakter van het oude kantoorgebouw, zoals ik hierboven beschreef. Ze zijn gebouwd en ingericht voor één doeleinde, complex en vaak lastig aan te passen aan de actuele situatie. Als je ze aanpast dan kost dat erg veel tijd en dus geld. Het resultaat is dat de aanpassingen niet doorgevoerd worden en het systeem steeds minder goed aansluit bij de behoefte van de gebruikers.

Wat nodig is, is een modern bedrijfssysteem dat flexibel ingericht is en in de loop van de tijd gemakkelijk en snel aangepast kan worden, terwijl het wel gebouwd is op een stevig fundament. De moderne technologie die gebruikt wordt voor het fundament maakt bijvoorbeeld mobiel werken, het gebruik van sensoren en data analyse mogelijk. Op deze basis is er vervolgens een volledig flexibele inrichting mogelijk die exact aansluit bij uw specifieke behoeften en mee kan groeien met de organisatie. Met een dergelijk systeem bent u, net als met een moderne kantoorruimte, klaar voor de toekomst.

Deze column is gepubliceerd in de Cobouw, nummer 51, donderdag 5 juli 2018

gerelateerde blogs

Transformeren naar digitaal bouwen | <b>Column Frans van Meijel</b>

Transformeren naar digitaal bouwen | Column Frans van Meijel

Ik las laatst een studie over hoe vernieuwende technologie in het verleden is geïntroduceerd in de maatschappij. Het ging bijvoorbeeld over de introductie van elektriciteit. Het blijkt dat elke transformatie te verdelen is in drie herkenbare fasen.

<b>“Gij zult uw klant een toolkit aanbieden”</b> | Blog Frans van Meijel

“Gij zult uw klant een toolkit aanbieden” | Blog Frans van Meijel

Dit was de kop van de bijlage over innovatie, leiderschap en technologie van het FD van afgelopen zaterdag 3 juni. Een kop die meteen aanleiding gaf om het artikel uitgebreid te gaan lezen. De strekking van het artikel is dat als je wilt innoveren, je een aantal zaken anders aan moet pakken dan gebruikelijk is.

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder