0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Uw ICT-systeem als modern kantoorgebouw | Column Frans van Meijel

header-ColumnFvM-1500x750_2.png

U kent ze misschien wel, kantoorgebouwen gebouwd in een ver verleden. Soms niet eens gebouwd als kantoorruimte, maar als woonhuis en verbouwd tot kantoorruimte.

Hoewel het vaak statige, prachtige panden zijn, zijn het feitelijk incourante kantoorruimtes. De ruimtes liggen vast, de layout is is niet optimaal en de onderhoudskosten zijn hoog.

Het grootste probleem met dergelijke panden is dat ze gemaakt en ingericht zijn voor één doel en daardoor niet meer voldoen aan de huidige eisen die gesteld worden aan een kantoorruimte. Tegenwoordig veranderen organisaties continu en ontstaan er nieuwe werkmethoden, organisatievormen en processen. Deze vragen allemaal om een specifieke inrichting van een kantoorruimte. En daar blijft het niet bij. De markt verandert dusdanig snel dat je eigenlijk nu al weet dat over een aantal jaren de eisen alweer anders zijn en er weer nieuwe eisen aan het gebouw gesteld worden.

Daarom zijn moderne kantoorgebouwen grote ruimtes die flexibel ingericht kunnen worden, al naar gelang de actuele eisen. Wat vaststaat, is de constructie en de vitale voorzieningen, zoals installaties en dergelijke.

Kijken we naar de automatiseringssystemen die momenteel in gebruik zijn in vele organisaties, dan hebben veel systemen het karakter van het oude kantoorgebouw, zoals ik hierboven beschreef. Ze zijn gebouwd en ingericht voor één doeleinde, complex en vaak lastig aan te passen aan de actuele situatie. Als je ze aanpast dan kost dat erg veel tijd en dus geld. Het resultaat is dat de aanpassingen niet doorgevoerd worden en het systeem steeds minder goed aansluit bij de behoefte van de gebruikers.

Wat nodig is, is een modern bedrijfssysteem dat flexibel ingericht is en in de loop van de tijd gemakkelijk en snel aangepast kan worden, terwijl het wel gebouwd is op een stevig fundament. De moderne technologie die gebruikt wordt voor het fundament maakt bijvoorbeeld mobiel werken, het gebruik van sensoren en data analyse mogelijk. Op deze basis is er vervolgens een volledig flexibele inrichting mogelijk die exact aansluit bij uw specifieke behoeften en mee kan groeien met de organisatie. Met een dergelijk systeem bent u, net als met een moderne kantoorruimte, klaar voor de toekomst.

Deze column is gepubliceerd in de Cobouw, nummer 51, donderdag 5 juli 2018

gerelateerde blogs

Transformeren naar digitaal bouwen | <b>Column Frans van Meijel</b>

Transformeren naar digitaal bouwen | Column Frans van Meijel

Ik las laatst een studie over hoe vernieuwende technologie in het verleden is geïntroduceerd in de maatschappij. Het ging bijvoorbeeld over de introductie van elektriciteit. Het blijkt dat elke transformatie te verdelen is in drie herkenbare fasen.

<b>“Gij zult uw klant een toolkit aanbieden”</b> | Blog Frans van Meijel

“Gij zult uw klant een toolkit aanbieden” | Blog Frans van Meijel

Dit was de kop van de bijlage over innovatie, leiderschap en technologie van het FD van afgelopen zaterdag 3 juni. Een kop die meteen aanleiding gaf om het artikel uitgebreid te gaan lezen. De strekking van het artikel is dat als je wilt innoveren, je een aantal zaken anders aan moet pakken dan gebruikelijk is.

Evenementen

workshopmetacomonline_klein.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

nieuws

Haegens_kiestvoorMetacom

Digitaal hijsen in plaats van digitaal bouwen Haegens | horizontaal en verticaal transport kiest voor Metacom

Haegens | horizontaal en verticaal transport (Haegens) kiest voor een toekomstbestendig ICT landschap. Het horizontaal- en verticaal transport bedrijf uit het zuidelijke Elsendorp is een onderneming met ca. 30 kranen én ca. 30 trucks/opleggers. Naast de verhuur van kranen, vrachtauto's en rijplaten, bestaat de vloot van Haegens uit autolaadkranen, bakwagens met rijplatenkranen, verreikers en diverse machines t.b.v. het uitvoeren van machineverhuizingen (zoals heftrucks, compactkranen, Pick & Carry kranen en een speciaal ingerichte gereedschapswagen).

Lees verder