0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

S@les in de bouw standaard? Maar ik krijg alleen maar maatwerk artikelen!

sales_in_de_bouw_blog_vanmeijel.png

Een veelgehoorde constatering: “Leuk hoor die standaard berichten en standaard artikelen van S@les in de Bouw. Maar meer dan de helft van onze leveranties zijn unicaten. S@les in de Bouw heeft in het berichtenverkeer hier geen oplossing voor”.

Deze constatering verstoorde voor een groot deel het invoeringsproces van S@les in de Bouw. Ja, u leest het goed: 'verstoorde'. Dus het is verleden tijd!

Het probleem
Ik zal uitleggen wat er aan de hand is. In de GWW zijn veel artikelen die worden geleverd uniek. Denk hierbij maar eens aan het beton (bijv. putten) wat geleverd wordt op een project. Of wat dacht je van alle benodigdheden voor het bouwen van een spoor: iedere railstaaf kan anders zijn qua lengte. Kortom: al die unicaten die benodigd zijn voor de uitvoering van een project, heb je voor de levering zeer waarschijnlijk niet ingevoerd in het artikelbestand van je ERP database.

Hierdoor stokte uiteindelijk het proces van een volledige digitale afhandeling van het S@les in de Bouw berichtenverkeer. Want als het artikel niet bekend is, kan de pakbon niet worden afgehandeld en wordt er geen verplichting aangemaakt. En dan moet je handmatig gaan ingrijpen. Omdat op bijna iedere pakbon unicaten staan hoef ik niet uit te leggen wat dit betekent voor diegene die de pakbon moet afhandelen.

De oplossing
De oplossing is te vinden aan de voorkant van het proces. Dit vraagt echter wel wat van je ERP leverancier, omdat de berichten van S@les in de Bouw er niet in voorzien. Door de orderbevestiging die je van je leverancier krijgt (met daarin de unieke maatwerkartikelen inclusief artikelcode en prijs) te checken op artikelen die niet bekend zijn in je database, kun je het probleem tackelen. De artikelen die niet bekend zijn in de database worden automatisch aangemaakt met de juiste prijs er bij, waardoor het mogelijk wordt de pakbon af te handelen als een pakbon met alleen maar standaard artikelen. 

Krijg je dan geen wildgroei aan artikelcodes in de artikellijsten?
Nee hoor. Wij hebben dat opgelost door dit soort artikelen een aparte status te geven, waardoor ze niet in de standaard artikel overzichten verschijnen. Als je dat toch wilt, dan is dat met een simpele instelling gewoon mogelijk.

Kortom
Kom maar op met al die unicaten! Wij zijn er klaar voor om de ketenintegratie met S@les in de Bouw berichten een succes te maken.

gerelateerde blogs

<b>S@les in de Bouw</b>: de kip en het ei

S@les in de Bouw: de kip en het ei

Enkele jaren geleden zijn de berichtenstandaarden van S@les in de Bouw gepubliceerd. Er worden echter nog maar mondjesmaat facturen of pakbonnen via deze standaard verstuurd. Dit is eigenlijk raar omdat er al jaren grote behoefte bestaat om eindelijk eens van alle bonnen en papierwerk af te zijn in het inkoopproces in de bouw. Maar waarom stapt iedereen dan niet ‘en masse’ over op dit digitale berichtenverkeer?

Evenementen

WEbinarKEesklein.jpg

Webinar | Metacom 2020: wat is er nieuw?

We ontwikkelen voortdurend aan het Metacom platform. Het platform bevat een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen waarmee jij makkelijker, slimmer én sneller kunt werken. Wat zijn de nieuwe toepassingen in Metacom 2020?

Lees verder

case studies

headerunited_newversion_mob_1.jpg

Geen enorme papierstroom, maar digitaal werken in Metacom

bekijk de case study

nieuws

header-instr-jan2021

Nieuwe instructievideo’s | Financieel, Bouwplaats en Fiatteringsroutes

Wij vinden het belangrijk dat je als gebruiker van Metacom goed en makkelijk je werkt kunt doen. Daarom maken we diverse instructievideo’s. Hiermee kun jij vlot aan de slag én kun je dus tijd kunt besparen.

Lees verder