0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

S@les in de Bouw: de kip en het ei

Blog-sales-in-de-bouw-kip-of-het-ei.jpg

Enkele jaren geleden zijn de berichtenstandaarden van S@les in de Bouw gepubliceerd. Er worden echter nog maar mondjesmaat facturen of pakbonnen via deze standaard verstuurd. Dit is eigenlijk raar omdat er al jaren grote behoefte bestaat om eindelijk eens van alle bonnen en papierwerk af te zijn in het inkoopproces in de bouw. Maar waarom stapt iedereen dan niet ‘en masse’ over op dit digitale berichtenverkeer?

Ik denk dat hiervoor 2 belemmeringen zijn:

  1. Om berichten naar elkaar te kunnen sturen heb je een digitaal postkantoor nodig die er voor zorgt dat het bericht in de juiste brievenbus terecht komt
  2. Leveranciers wachten met investeren totdat aannemers er klaar voor zijn en zij 'gedwongen' worden om mee te doen. Aannemers wachten op hun beurt met investeren totdat er genoeg leveranciers klaar voor zijn

Voor belemmering #1 is al enige tijd een oplossing beschikbaar. Via Bouwintegratie.nl kun je jouw ERP laten aansluiten op een digitaal postkantoor. Dit postkantoor zorgt ervoor dat alle berichten (order, orderbevestiging, leverbon en factuur) van aannemer naar leverancier en vice versa worden verstuurd. Een aantal aannemers (KWS Infra en Dura Vermeer Infra) werken hier inmiddels mee en er worden berichten uitgewisseld met o.a. Dyka, Wavin, Struyk/Verwo, vd Bosch beton en Martens Beton.

Voor belemmering #2 kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat je vooral niet moet wachten. Zonder te investeren kan je al meedoen met dit initiatief. Met een abonnement en een prijs per bericht (starttarief vanaf €0,35) kun je al berichten uitwisselen met deze leveranciers. Het digitale postkantoor ondervangt versieverschillen, aangezien niet iedereen direct mee kan met de nieuwste berichtenversies van S@les in de Bouw. De bedrijven die nu al gebruik maken van het digitale berichtenverkeer besparen hier dagelijks geld mee in de operatie. Om te voorkomen dat je nu investeert in een bepaalde berichtenversie en je bang bent er straks nog meer geld tegenaan moet gooien om nieuwe versies te kunnen volgen kan ik je gerust stellen. Het digitale postkantoor blijft lange tijd oude versies ondersteunen en kan meerdere versies naast elkaar aan. Een beetje zoals met oude en nieuwe postzegels. Je mag je brieven ook nog heel lang versturen met oude postzegels.

Dus om uit de 'Kip en het ei' discussie te komen en te voorkomen dat iedereen naar elkaar blijft kijken en wachten hoop ik je voldoende argumenten te hebben gegeven om gewoon te beginnen . Het loont namelijk nu al om digitaal berichten uit te wisselen en voordelen eruit te halen voor jouw bedrijf!

Evenementen

Webinar_inkoopproces_klein.png

Webinar | Een volledig digitaal inkoopproces

Ben jij calculator, uitvoerder, projectleider of administrateur? Heb je het druk en wil je ergens tijd besparen? Dan is de webinar "Een volledig digitaal inkoopproces" interessant voor jou.

Lees verder

case studies

beens-header-klein

Beens Groep kiest voor meer inzicht met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

nieuws

sallandse-nieuwsitem

Sallandse Wegenbouw bespaart tijd met de liquiditeitsmodule

Het in 1991 opgerichte Sallandse Wegenbouw is gevestigd in Haarle en verzorgt infrawerk van projecten in met name grond-, weg- en waterbouw. Voor grip op de financiële positie maakt het bedrijf gebruik van de liquiditeitsmodule in Metacom. “We besparen tijd en fouten.”

Lees verder