0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Personeelstekort, hoe ga jij hiermee om?

Personeelstekort_ICT

Intussen zijn er in Nederland meer vacatures dan werklozen, en was de vacaturegraad sinds tijden niet zo hoog. Het tekort aan vakmensen in de bouw speelt al jaren, maar eist nu zijn tol. Niet alleen de uitvoerders en machinisten, maar ook kantoorpersoneel zoals calculatoren en projectleiders zijn schaars. Hoe ga je hiermee om? En hoe zorg je dat je hiervoor juist investeert? We vertellen je graag hoe ICT jou hierbij kan ondersteunen.

De nieuwe generatie
De economie is langzaam herstellende en daarmee nemen de personeelstekorten in snel tempo toe. De uitdaging is om waardevolle vakmensen te vinden én te behouden. We zien dat bouwbedrijven dit proberen te doen door te zorgen voor een stroom aan werk en door flexibiliteit en opleidingsmogelijkheden aan te bieden. Deze elementen zijn zeker bij het aantrekken van de jongere generatie essentieel. Wat hier ook erg belangrijk in is, is het aanmeten van moderne ICT en tooling binnen je bedrijf. Daarbij is een goede instructie over het gebruik van deze tooling van groot belang. Op deze manier sluit je aan op de belevingswereld van de nieuwe generatie. 

Het belang van digitalisering
Digitalisering en efficiency is steeds meer verbonden in de alledaagse bezigheden. We sturen online berichten naar elkaar, bestellen producten in onze favoriete webshop, of betalen rekeningen met een ‘tikkie’. We leven in een digitale wereld. Administratief meerwerk zoals elke week een urenbriefje op papier invullen? Dat is niet echt meer van deze tijd. Dubbele invoer is vervelend werk waar niemand op zit te wachten. Een moderne werkgever biedt snelheid en gemak. Neem bijvoorbeeld het elektronisch verwerken van documenten in het inkoop- tot betalingsproces. Van inkoop tot en met de betaling van de factuur volstaat een eenmalige invoer. Hierdoor ligt de nadruk op controle in plaats van repeterende invoer bij diverse medewerkers.  

Strategisch investeren
In het verleden zagen veel bedrijven ICT nog als kostenpost. Gelukkig zijn steeds meer ervan overtuigd dat de juiste inzet van ICT wel degelijk kan zorgen voor onderscheidend vermogen. Digitale technologie is een belangrijk strategisch middel voor elke onderneming, hoe groot of hoe klein ook. 

Materieel, mensen en software
Een nieuwe machine of nieuwe collega lijkt vaak het meest voor de hand liggend voor resultaat op korte termijn. Software? Dat komt later toch wel? Niks is minder waar. Met de juiste software kunnen processen vlotter worden uitgevoerd, waardoor mensen de kans hebben om zich bezig te houden met andere taken. Dus: investeren in software, is investeren in mensen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we helpen je graag. 
 

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder