0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Metacom, hét planningsprogramma voor de bouw

Header_Metacomdéoplossing.png

Het opzetten van een goede bouwplanning wordt door veel bedrijven nog als moeilijk ervaren. Als het al gedaan wordt, dan is het vaak omdat de opdrachtgever het eist. Een goed planningsprogramma voor bouwbedrijven helpt niet alleen om overzicht te creëren voor alle partijen, het kan je ook helpen om kosten te besparen en risico's te elimineren. In deze blog vertel ik je wat Metacom hét planningsprogramma maakt voor bouwbedrijven.


Bespaar tijd én geld met je planning
Het opzetten en onderhouden van een projectplanning is een kwestie van discipline (de mens) en goede tooling (software). Hoe korter de doorlooptijd van een project, hoe minder kosten er worden gemaakt. Dat is op zich geen hogere wiskunde. Maar deze doelstelling realiseren, dát brengt nog wel eens wat uitdagingen met zich mee. Omdat zaken soms anders lopen dan bedacht, zul je ook rekening moeten houden met uitloop. Dit gaat vaak over activiteiten waar je geen of weinig invloed op hebt. De kosten van het achteraf communiceren dat bepaalde activiteiten opschuiven, kunnen grote gevolgen hebben. Daarom wil je in je planning mogelijke mee- of tegenvallers registreren, zodat je hierop kunt sturen. Goede tooling is daarom essentieel.  

Geïntegreerde bouwplanning
Door de verschillende planningen/lijstjes/informatie (bijvoorbeeld in Excel), vinden er vaak nog veel dubbelingen en handmatige handelingen plaats. Dit is erg foutgevoelig en tijdrovend werk. En dat terwijl de calculator ook al veel gegevens heeft vastgelegd welke gebruikt kunnen worden voor een planning. Of natuurlijk andersom, wanneer de planner bruikbare informatie heeft voor de calculator. Denk hierbij aan het huren van bouwkranen, of inrichting van het werkterrein. 

Oftewel: omdat er niet door alle partijen wordt samengewerkt in een systeem is het lastiger om conclusies te trekken waar het fout is gegaan (of door wie). Daardoor is het moeilijker om van fouten te leren en dus een proces te verbeteren. Een goede planning, waarbij iedereen met dezelfde informatie werkt, is dus wel degelijk van belang. Geïntegreerd kunnen werken is hierbij van belang, dat is één van de krachten van Metacom.  

 

Maar wat zijn dan de voordelen van Metacom? 
Een goed planningsprogramma sluit aan bij de informatie welke is vastgelegd door de calculator en andersom. Dit zorgt voor een efficiënter proces: er is minder tijd nodig voor voorbereidingen, je bespaart vaste kosten en vermindert de kans op faalkosten. Verder biedt Metacom: 

  • Geïntegreerd werken

Door een integratie tussen de planning en de calculatie is de kostprijs zeer betrouwbaar en de planning altijd accuraat;

  • Gebruiksvriendelijkheid

Metacom is eenvoudig in gebruik. Wie met Excel kan werken, kan ook met de module ‘Activiteitenplanning’ in Metacom aan de gang;

  • Flexibiliteit

Metacom heeft een zeer flexibel planningsprogramma en kent veel handige en praktische functies. 
 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Activiteitenplanning in Metacom? Lees hier alles over het maken van overzichtelijke projectplanningen of neem contact met ons op via de chat! 

 

 

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder