0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Investeer in de toekomst

De bouw groeit. Volgens het CBS harder dan welke sector ook in de Nederlandse economie, en zelfs binnen de Europese Unie. Maar niet alleen de bouw groeit. Lees bijvoorbeeld het artikel over Rob van Wingerden op Cobouw, de digitalisering streeft de bouw voorbij. Nu is het moment om aan te haken, voordat de sprong te groot wordt.

BIM, virtual reality, 3D printing, Big Data analyse. Allemaal kreten die je regelmatig voorbij hoort komen. Het vraagt misschien wat moed om mee te experimenteren en te investeren in deze nieuwe technieken, maar wanneer je dit niet doet verlies je de concurrentieslag. Zeg nou zelf: in deze digitale wereld is het handgeschreven bonnetje toch niet meer van deze tijd? Maak informatie up-to-date en voor iedereen overal toegankelijk. Maar waarom investeren?

1. Samenwerking en communicatie
In de keten samen werken aan duurzame oplossingen is de manier om nieuwe business te genereren. Profiteer van elkaars kennis en kunde. Voorwaarde hiervoor is een goede informatievoorziening en -uitwisseling, en hier komt digitalisering om de hoek kijken. Partijen hebben toegang nodig tot de meest up-to-date informatie, zo voorkom je foute beslissingen op verouderde informatie.

2. Kosten besparen
Daar is dat papieren bonnetje weer. Wanneer dit geautomatiseerd wordt naar een werkwijze waarbij de mensen buiten direct via hun tablet of smartphone bonnen digitaal verwerken, bespaar je veel tijd, en dus geld. Denk aan lagere arbeidskosten omdat hetzelfde werk minder tijd kost. Of de administratieve besparing door het niet meer hoeven overtypen van papieren bonnen.

3. Procesgestuurd bouwen
Processen in de bouwbranche worden nu nog veelal financieel gestuurd, op basis van financiële cijfers van inkoop, manuren, bouwplaatskosten en algemene kosten. Echter ben je hiermee slechts aan het na-calculeren, de race is immers al gelopen. De digitalisering geeft steeds meer mogelijkheden om processen real-time digitaal te bewaken en bij te sturen. Maar ook zijn er steeds meer mogelijkheden om deze kosten vooraf inzichtelijk te maken.

Durf...
Het is noodzakelijk nu een eerste stap te zetten naar digitalisering, voordat de sprong onoverbrugbaar wordt. Durf dat eerste stapje te zetten. Investeer in digitalisering, investeer in de toekomst.

evenementen

Webinar | Automatisch installeren van VanMeijel producten

Bij VanMeijel willen we graag onze producten, zoals Metacom+, automatisch opleveren. Automatisch opleveren biedt vele voordelen voor de klant en voor ons.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

nieuws

Het gemak van digitaal factureren

Dagelijks gaan bij bouwbedrijven talloze facturen de deur uit. Vaak loopt deze facturering nog via papier. Deze handmatige verwerking zorgt voor veel onnodig administratief werk. Waarom dus niet overstappen op digitaal factureren? Het is sneller, makkelijker en scheelt veel werk. Digitaal facturen wordt steeds meer de standaard. Ook Metacom ondersteunt deze oplossing.

Lees verder