0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Inefficiency trotseren? Slim omgaan met je inkoopfacturen (en zo doe je dat)

header-blog-johan-ifa-online

Het beeld dat bouwwereld conservatief is, is aan vervanging toe. Onder druk van de markt zoeken bouwbedrijven vandaag de dag koortsachtig naar manieren om procesverbeteringen door te voeren. Regelmatig kloppen klanten op onze deur met de vraag hoe ze IT kunnen benutten, om tegelijkertijd kwaliteitsverbeteringen én kostenreducties te kunnen doorvoeren. Het is geen wonder dat deze bouwers bij VanMeijel aankloppen, want met meer dan 30 jaar ervaringen weten wij hoe we je verder kunnen helpen. Hoe we dat doen? Onder andere met Metacom Online.

Snel aan de slag
Metacom Online is hét cloud native platform voor procesinnovaties. Het is ontwikkeld als flexibele schil om de Metacom ERP-software heen. Je kunt met dit platform zelf formulieren en werkprocessen modelleren. Naast het zelf modelleren, bieden we binnen Metacom Online voor de meer generieke processen packages aan. Hiermee heb je een standaard gemodelleerd proces op basis van de Metacom Online technologie, die in korte tijd én tegen relatief lage kosten worden geïmplementeerd. De packages leveren direct bijdrage aan de productiviteit. 

Kan het simpeler? Ja!
We bouwen deze packages op basis van wat wij zien in de praktijk. Wat ons opviel is dat bouwbedrijven dagelijks te maken hebben met talloze inkomende facturen. Het verwerken van deze facturen kost vaak veel tijd. Binnenkomende facturen worden op verschillende manieren naar diverse personen doorgestuurd om goedkeuring te krijgen voor de betaling. Kan het simpeler? Volgens ons wel. 

Stroomlijnen met IFA Online
Met deze gedachte hebben wij de inkoopfactuur afhandeling (IFA) package in Metacom Online ontwikkeld. Hiermee wordt de weg naar betaling van een factuur een gestroomlijnd proces. Alle binnenkomende facturen worden ingelezen en digitaal gemaakt. Op basis van de fiattering komen de facturen bij de juiste persoon terecht ter goedkeuring. 

IFA Online levert meerwaarde aan je werkwijze en je bedrijf. Dat heeft verschillende redenen:

 • Webbased en flexibel (altijd en overal!)
  In IFA Online verlenen gebruikers hun goedkeuring aan de betaling van ontvangen inkoopfacturen. Omdat het een webbased applicatie is, kunnen gebruikers dit te allen tijde doen : op hun desktop, laptop, tablet of smartphone. Onderweg, op vakantie, thuis, in de lobby bij een klant, tijdens de lunchpauze, etcetera: overal en altijd kunnen inkoopfacturen worden beoordeeld. Dit geldt ook voor de goed- of afkeuring van inkoopfacturen. Zo vinden inkoopfacturen sneller hun weg door het proces.
   
 • Minimum aan onnodig (beheer)werk
  Centraal in het goedkeuringsproces staan creditadministrators. Zij  zijn verantwoordelijk voor een soepel verlopend beoordelingsproces. Daarom verstrekt IFA Online hen diverse intelligente tools om het beoordelingsproces te besturen en, zo nodig, aan te passen. Alles is erop gericht om het werk, ook het beheerwerk, tot een minimum te reduceren.
   
 • Geïntegreerd met Metacom
  Van de vele eigenschappen van IFA Online is de integratie met Metacom misschien wel de belangrijkste. Dankzij deze integratie kan in Metacom elke stap van het goedkeuringsproces in IFA Online realtime worden gevolgd, en sluiten alle stambestanden naadloos aan. 
   
 • Snel geïmplementeerd, snel terugverdiend
  Als gevolg van deze integratie met Metacom kan IFA Online snel worden geïmplementeerd en ondersteunt het alle specifieke Metacom functies, zonder kostbare en langdurige aanpassingstrajecten. Dit garandeert een korte terugverdientijd. 
   
 • Handig digitaal naslagwerk
  Na de goedkeuring en betaling van een inkoopfactuur wordt deze afgesloten. De inkoopfactuur blijft echter wel integraal zichtbaar, inclusief alle acties die tijdens het beoordelingsproces hebben plaatsgevonden (vragen, antwoorden, opmerkingen, commentaren en goedkeuringen). Zo vervult IFA Online ook een rol als naslagwerk, als bron voor een accountantscontrole én natuurlijk als archief, waarop detail analyses met het oog op verdere procesverbeteringen kunnen worden uitgevoerd.

Meer weten over IFA Online? Neem hier een kijkje. 

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder