0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig

Kun je een machine beter huren of kopen? Wat is de omzetontwikkeling van klant X? In welke regio verdienen we het meeste geld? Zomaar wat voorbeeldvragen die dagelijks gesteld worden bij bedrijven. Antwoord krijgen op zulke vragen betekent vaak diverse mensen en systemen raadplegen. Een tijdrovende klus.

Hoe mooi zou het dus zijn als je zelf binnen enkele tellen hierop het antwoord kunt vinden?

De basis: een goudmijn
In systemen als Metacom en Ticon wordt dagelijks veel informatie vastgelegd. Wat gebruikers lang niet altijd beseffen, is dat deze systemen na verloop van tijd een ware ‘goudmijn’ aan informatie bevatten. Informatie die als basis kan dienen voor het geven van antwoord op je vragen.

Maar dan ben je er nog niet. Een goed antwoord krijg je pas als er verbanden worden gelegd tussen data. Om deze verbanden te kunnen leggen, ben je vaak genoodzaakt om diverse exports te maken van verschillende modules en systemen om deze vervolgens zelf samen te voegen. Een hele klus. En je krijgt lang niet altijd het volledige antwoord op je vraag. Dat kan dus beter. En simpeler.  

Het vervolg: de juiste tooling
En daarom hebben we nu Metacom Explorer. Metacom Explorer is ons nieuwe product om razendsnel antwoord te krijgen op de vele vragen die je hebt. Binnen een fractie van een seconde worden miljoenen records in o.a. Metacom en Ticon doorzocht, om snel het antwoord te presenteren in een dashboard zoals jij dat wil.

Een mooi neveneffect hiervan is dat dit enorm de zelfredzaamheid vergroot van jou en je collega’s in jullie zoektocht naar informatie. Alle inspanningen uit het verleden om de benodigde data te verzamelen worden nu uit handen genomen door Metacom Explorer. Snel zelf antwoorden vinden heeft weer snel vervolgvragen tot gevolg etc. etc.  

Vanwege het ontbreken van lange wachttijden op antwoorden zal dit een explosie aan inzicht leveren. Inzicht in de resultaten van de bedrijfsvoering van de afgelopen jaren, maanden, weken. Dit alles op basis van informatie dat al vastgelegd en opgesloten ligt in de vele data dat al binnen het bedrijf beschikbaar is.

Kortom: je hebt met minder werk veel sneller en beter antwoord op je vragen. Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Meer informatie over Metacom Explorer komt snel op de website

gerelateerde blogs

Bouwen kan <b>simpeler</b>

Bouwen kan simpeler

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

evenementen

Webinar | Tips & tricks middelenplanning

We werken continu aan verbeteringen voor de middelenplanning in Metacom. Tijdens deze webinar staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen én geven we je tips & tricks om meer uit het gebruik van het planbord te halen.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

nieuws

De Klerk: van dubbel werk naar efficiënt werken met Metacom+ en Metacom Online

De Klerk Werkendam, een landelijke speler op de civiele markt met focus op Waterbouw & Staalconstructie, heeft gekozen om met Metacom+ aan de slag te gaan. Ook gaat de organisatie de urenregistratie en inkoop-ontvangstbon digitaliseren met het Metacom Online platform. Door op deze wijze te investeren in IT gaat De Klerk bouwen aan de toekomst: op weg naar structurele verbetering en grotere efficiëntie.

Lees verder