0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig

Blog-header_mtcExplorer.png

Kun je een machine beter huren of kopen? Wat is de omzetontwikkeling van klant X? In welke regio verdienen we het meeste geld? Zomaar wat voorbeeldvragen die dagelijks gesteld worden bij bedrijven. Antwoord krijgen op zulke vragen betekent vaak diverse mensen en systemen raadplegen. Een tijdrovende klus.

Hoe mooi zou het dus zijn als je zelf binnen enkele tellen hierop het antwoord kunt vinden?

De basis: een goudmijn
In systemen als Metacom en Ticon wordt dagelijks veel informatie vastgelegd. Wat gebruikers lang niet altijd beseffen, is dat deze systemen na verloop van tijd een ware ‘goudmijn’ aan informatie bevatten. Informatie die als basis kan dienen voor het geven van antwoord op je vragen.

Maar dan ben je er nog niet. Een goed antwoord krijg je pas als er verbanden worden gelegd tussen data. Om deze verbanden te kunnen leggen, ben je vaak genoodzaakt om diverse exports te maken van verschillende modules en systemen om deze vervolgens zelf samen te voegen. Een hele klus. En je krijgt lang niet altijd het volledige antwoord op je vraag. Dat kan dus beter. En simpeler.  

Het vervolg: de juiste tooling
En daarom hebben we nu Metacom Explorer. Metacom Explorer is ons nieuwe product om razendsnel antwoord te krijgen op de vele vragen die je hebt. Binnen een fractie van een seconde worden miljoenen records in o.a. Metacom en Ticon doorzocht, om snel het antwoord te presenteren in een dashboard zoals jij dat wil.

Een mooi neveneffect hiervan is dat dit enorm de zelfredzaamheid vergroot van jou en je collega’s in jullie zoektocht naar informatie. Alle inspanningen uit het verleden om de benodigde data te verzamelen worden nu uit handen genomen door Metacom Explorer. Snel zelf antwoorden vinden heeft weer snel vervolgvragen tot gevolg etc. etc.  

Vanwege het ontbreken van lange wachttijden op antwoorden zal dit een explosie aan inzicht leveren. Inzicht in de resultaten van de bedrijfsvoering van de afgelopen jaren, maanden, weken. Dit alles op basis van informatie dat al vastgelegd en opgesloten ligt in de vele data dat al binnen het bedrijf beschikbaar is.

Kortom: je hebt met minder werk veel sneller en beter antwoord op je vragen. Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Meer informatie over Metacom Explorer komt snel op de website

gerelateerde blogs

<b>1 jaar Metacom Apps</b>

1 jaar Metacom Apps

Eén jaar na de introductie van Metacom apps hebben we al een behoorlijk aantal apps gebouwd. Veelal ging het om verzoeken op het gebied van digitale werkopdrachten en urenregistratie. Maar er zijn ook meer exotische apps ontwikkeld.

Bouwen kan <b>simpeler</b>

Bouwen kan simpeler

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

Simpeler <b>releasebeleid</b>

Simpeler releasebeleid

Dagelijks zijn we bezig met het realiseren van software-oplossingen. De door ons gemaakte oplossingen worden uitgeleverd in een bepaald product, in een specifieke release. Wij vragen ons daarom ook continue af: kunnen wij ook simpeler onze software bouwen én uitgeven?

Evenementen

WEbinarKEesklein.jpg

Webinar | Metacom 2020: wat is er nieuw?

We ontwikkelen voortdurend aan het Metacom platform. Het platform bevat een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen waarmee jij makkelijker, slimmer én sneller kunt werken. Wat zijn de nieuwe toepassingen in Metacom 2020?

Lees verder

case studies

headerunited_newversion_mob_1.jpg

Geen enorme papierstroom, maar digitaal werken in Metacom

bekijk de case study

nieuws

header-instr-jan2021

Nieuwe instructievideo’s | Financieel, Bouwplaats en Fiatteringsroutes

Wij vinden het belangrijk dat je als gebruiker van Metacom goed en makkelijk je werkt kunt doen. Daarom maken we diverse instructievideo’s. Hiermee kun jij vlot aan de slag én kun je dus tijd kunt besparen.

Lees verder