0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig

Blog-header_mtcExplorer.png

Kun je een machine beter huren of kopen? Wat is de omzetontwikkeling van klant X? In welke regio verdienen we het meeste geld? Zomaar wat voorbeeldvragen die dagelijks gesteld worden bij bedrijven. Antwoord krijgen op zulke vragen betekent vaak diverse mensen en systemen raadplegen. Een tijdrovende klus.

Hoe mooi zou het dus zijn als je zelf binnen enkele tellen hierop het antwoord kunt vinden?

De basis: een goudmijn
In systemen als Metacom en Ticon wordt dagelijks veel informatie vastgelegd. Wat gebruikers lang niet altijd beseffen, is dat deze systemen na verloop van tijd een ware ‘goudmijn’ aan informatie bevatten. Informatie die als basis kan dienen voor het geven van antwoord op je vragen.

Maar dan ben je er nog niet. Een goed antwoord krijg je pas als er verbanden worden gelegd tussen data. Om deze verbanden te kunnen leggen, ben je vaak genoodzaakt om diverse exports te maken van verschillende modules en systemen om deze vervolgens zelf samen te voegen. Een hele klus. En je krijgt lang niet altijd het volledige antwoord op je vraag. Dat kan dus beter. En simpeler.  

Het vervolg: de juiste tooling
En daarom hebben we nu Metacom Explorer. Metacom Explorer is ons nieuwe product om razendsnel antwoord te krijgen op de vele vragen die je hebt. Binnen een fractie van een seconde worden miljoenen records in o.a. Metacom en Ticon doorzocht, om snel het antwoord te presenteren in een dashboard zoals jij dat wil.

Een mooi neveneffect hiervan is dat dit enorm de zelfredzaamheid vergroot van jou en je collega’s in jullie zoektocht naar informatie. Alle inspanningen uit het verleden om de benodigde data te verzamelen worden nu uit handen genomen door Metacom Explorer. Snel zelf antwoorden vinden heeft weer snel vervolgvragen tot gevolg etc. etc.  

Vanwege het ontbreken van lange wachttijden op antwoorden zal dit een explosie aan inzicht leveren. Inzicht in de resultaten van de bedrijfsvoering van de afgelopen jaren, maanden, weken. Dit alles op basis van informatie dat al vastgelegd en opgesloten ligt in de vele data dat al binnen het bedrijf beschikbaar is.

Kortom: je hebt met minder werk veel sneller en beter antwoord op je vragen. Goudzoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Meer informatie over Metacom Explorer komt snel op de website

gerelateerde blogs

<b>1 jaar Metacom Apps</b>

1 jaar Metacom Apps

Eén jaar na de introductie van Metacom apps hebben we al een behoorlijk aantal apps gebouwd. Veelal ging het om verzoeken op het gebied van digitale werkopdrachten en urenregistratie. Maar er zijn ook meer exotische apps ontwikkeld.

Bouwen kan <b>simpeler</b>

Bouwen kan simpeler

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

Simpeler <b>releasebeleid</b>

Simpeler releasebeleid

Dagelijks zijn we bezig met het realiseren van software-oplossingen. De door ons gemaakte oplossingen worden uitgeleverd in een bepaald product, in een specifieke release. Wij vragen ons daarom ook continue af: kunnen wij ook simpeler onze software bouwen én uitgeven?

Evenementen

webinar_ordertocash_klein.png

Webinar | Het volledige proces van order to cash digitaal

Verkoopfacturen worden vaak al digitaal verstuurd. Wist je dat je dit proces ook kunt automatiseren? Met de verkoopfactuur package in Metacom Online kun je verkoopfacturen altijd automatisch aanmaken, bijwerken en versturen. Ontdek meer in deze webinar.

Lees verder

case studies

Header-Case-vanDoorn -mob750x540

Breed digitaliseren binnen de organisatie

bekijk de case study

nieuws

header-verboonmaasland

Herimplementatie Verboon Maasland: ‘Oude gewoontes’ loslaten met digitalisering

Waar wil je over 1000 dagen staan met je organisatie? Rondom deze vraag ging het familiebedrijf Verboon Maasland een klein jaar geleden met VanMeijel om tafel. Ondanks een jarenlange samenwerking maakte Verboon Maasland te weinig gebruik van de functionaliteiten van het Metacom platform. Dit terwijl het platform het aannemingsbedrijf kan helpen met innoveren. Daarom werd met een strategiesessie een stip op de horizon gezet. Verboon Maasland en VanMeijel kozen voor een herimplementatie.

Lees verder