0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Ervaar zelf mogelijkheden BIM tijdens Next 2015

bim_tijdens_next.png

Veel bouwers zijn zich ervan bewust dat ze 'iets' met BIM moeten doen. De early adapters realiseren met integraal BIM projectmanagement een hogere kwaliteit tegen een lagere prijs. Zij hebben geïnvesteerd in hun werkproces met een duidelijk doel voor ogen. Hoe hebben ze BIM geïntegreerd in hun werkproces? Wat is er concreet haalbaar in de praktijk en wat zijn de voordelen voor het bedrijf waar jij werkzaam bent? Het is mogelijk om de antwoorden op deze vragen te krijgen tijdens Next 2015!

BIM strategie in uw organisatie
Om op basis van een 3D model te kunnen calculeren en plannen is er een basis BIM niveau nodig. 3D modellen moeten bijvoorbeeld aan bepaalde tekenstandaarden voldoen. Veel bouwbedrijven worstelen met de vraag welk BIM niveau noodzakelijk is en wat hier voor nodig is. Het doel en de scope zijn veelal niet scherp genoeg om strategische keuzes op te baseren met als resultaat dat er niks gebeurt. Bouwbedrijven zullen pas gaan veranderen als de toegevoegde waarde en investering duidelijk zijn.

Zelf achter de knoppen
Wat zou er voor deze bouwbedrijven mooier zijn dan zelf te ervaren wat de voordelen van integraal BIM projectmanagement zijn zonder eerst veel te moeten investeren? VanMeijel zal tijdens het evenement Next 2015 de mogelijkheid bieden om zelf achter de knoppen te zitten. Tijdens deze dag kun je zelf ervaren hoe het is om met onze projectmanagement module Ticon een kostprijscalculatie en planning te genereren op basis van een 3D model. Andere krachtige functionaliteiten zoals bijvoorbeeld systems engineering en projectbewaking zullen eveneens de revue passeren. Op deze manier weet je binnen een dag wat integraal BIM projectmanagement voor jouw organisatie kan betekenen, wat de randvoorwaarden zijn en welke investering hiervoor nodig is. Met deze informatie ben je in staat een strategische BIM visie voor jouw organisatie te ontwikkelen en te realiseren.

Andere inspiratiebronnen
Het is tijdens VanMeijel Next 2015 ook mogelijk om op een andere manier geïnspireerd te worden en informatie in te winnen. Jouw collega's kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd diverse sessies over BIM bijwonen. Herman Bernaerts ,directeur van Ibens (onderdeel ASVB groep) vertelt hoe zij de regie op bouwprojecten hebben gekregen door integraal het bouwproces aan te sturen met BIM. Daarnaast zal er een verdiepende kennissessie zijn waarin uiteen wordt gezet hoe op basis van een 3D model een kostprijs calculatie gegenereerd kan worden.

Zelf ervaren?
Wij nodigen je van harte uit om op dinsdag 10 november a.s. tijdens Next 2015 in Zeist zelf achter de knoppen te zitten of sessies bij te wonen. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar in de workshop, dus laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan. Meld je dus nu aan voor Next 2015

gerelateerde blogs

<b>BIM stappenplan</b>: in 6 stappen naar BIM

BIM stappenplan: in 6 stappen naar BIM

BIM is misschien wel hét containerbegrip geworden in de bouw als de gesprekken gaan over digitalisering. Al jaren wordt er volop geëxperimenteerd met verschillende toepassingen en wordt er veel over gesproken tijdens evenementen, branche-overleggen en onderzoeken. In een onderzoeksrapport van Bouwend Nederland die vorig jaar is verschenen, stond BIM stipt op nummer 1 als ontwikkeling die de komende jaren gemeengoed gaat worden. Wat BIM echter is, en hoe je concreet ermee aan de slag kunt, daar is echter minder duidelijkheid over. Daarom helpen wij je graag verder met dit stappenplan, met praktische handvatten om verbeteringen door te voeren in het proces. Zodat BIM echt gemeengoed kan gaan worden in je organisatie.

Eén <b>BIM</b> systeem een <b>utopie</b>?

Eén BIM systeem een utopie?

Bouwpartijen worden vaker verantwoordelijk voor de gehele levensfase van een project. Constructies als ‘Design, Build, Maintain and Finance’ worden steeds vaker toegepast. Steeds meer partijen uit verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd in dergelijke constructies.

Op gesprek bij de <b>aannemer</b> over <b>BIM</b>

Op gesprek bij de aannemer over BIM

BIM begint te leven bij de aannemers. Dit merken wij aan alles binnen het bedrijf. Waar BIM nog niet zo lang geleden als een ver-van-ons-bed-show werd gezien, mogen we nu geregeld aanschuiven bij aannemers om onze BIM oplossing te demonstreren. Een wereld van verschil binnen een jaar tijd! Wat zijn de hindernissen? En wanneer is het moment om met BIM te beginnen?

Evenementen

WEbinarKEesklein.jpg

Webinar | Metacom 2020: wat is er nieuw?

We ontwikkelen voortdurend aan het Metacom platform. Het platform bevat een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen waarmee jij makkelijker, slimmer én sneller kunt werken. Wat zijn de nieuwe toepassingen in Metacom 2020?

Lees verder

case studies

headerunited_newversion_mob_1.jpg

Geen enorme papierstroom, maar digitaal werken in Metacom

bekijk de case study

nieuws

header-instr-jan2021

Nieuwe instructievideo’s | Financieel, Bouwplaats en Fiatteringsroutes

Wij vinden het belangrijk dat je als gebruiker van Metacom goed en makkelijk je werkt kunt doen. Daarom maken we diverse instructievideo’s. Hiermee kun jij vlot aan de slag én kun je dus tijd kunt besparen.

Lees verder