0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Een nieuwe user interface: a new experience!

Blog-header_newui.png

Afgelopen jaar stond ons jaarlijkse evenement ‘Next’ in het teken van ‘The New Experience’. Het woord ‘Experience’ heeft in het Engels meerdere betekenissen. De één is ‘beleving’, een andere is ‘ondervinden’, maar ook ‘ervaring’. Interessant, omdat ‘ervaring’ in het Nederlands ook verschillend kan worden uitgelegd. Je kunt ‘iets ervaren’, maar ook ‘ervaring in iets’ hebben. Ik denk dat met name deze laatste twee van toepassing zijn op dé verandering waar we nu mee bezig zijn: het ontwikkelen van een nieuwe user interface voor al onze producten.

We zijn als organisatie de afgelopen jaren vernieuwd. Zowel in werken, als in uitstraling. We hebben een nieuwe huisstijl ingevoerd die onze kernboodschap kracht moet bijzetten: ‘Bouwen kan simpeler’. Deze boodschap heeft verfrissend gewerkt. Veel positieve reacties hebben we mogen ontvangen toen onze nieuwe stijl gepresenteerd werd. Daarnaast is onze interne organisatie ‘versimpeld’, wat zijn uitwerking heeft gehad op het bouwen en ondersteunen van onze producten.

Ervaring is één…
Zoals de inleiding vertelde: je hebt hebt ervaren én ervaren. Al ruim een kwart eeuw zijn wij bezig met het automatiseren van bouwprocessen. Ik durf te zeggen dat we daar zeer ervaren in zijn geworden. Hierdoor bieden we voor ieder vraagstuk wel een oplossing. Soms zijn daar nieuwe technieken voor nodig. Nieuwe talen en nieuwe platforms die deze oplossingen kunnen uitvoeren. Iets dat de laatste jaren sneller verandert dan ooit.

Onze software loopt dus al een tijdje mee. Vijfentwintig jaar geleden was papier de standaard en automatiseren het ultieme doel. Hierbij werd vooral gekeken naar techniek. Het moest werken. En als het werkte was het goed genoeg. Tegenwoordig ligt het anders. Automatiseren is de standaard. Wil je als automatiseerder uitblinken, dan moet je naast een perfect werkend systeem ook qua uiterlijk goed uit de verf komen. Ook daarin hebben wij de afgelopen jaren niet stil gezeten, maar juist hard aan de weg getimmerd. We hebben verschillende online-oplossingen uitgebracht en hebben heel wat processen naar een hoger niveau gebracht. Positief, maar soms werden we er toe gedwongen om techniek toch nog boven uiterlijk te stellen.

…maar ervaring is twee
Alhoewel er continu wordt gewerkt aan nieuwe functionaliteit of het verbeteren hiervan, is de User Interface (UI) van Metacom voor het laatst in 2008 ingrijpend veranderd. Ticon en onze online-oplossingen zijn een stuk jonger en stralen dit ook uit. Om de visuele gebruikservaring van onze oudere ‘ervaren’ producten te verbeteren en gelijk te trekken met onze online-producten, hebben we daarom gekozen voor een interface-lift. Een samensmelting van de ‘oude’ en ‘nieuwe’ UI’s. Dit heeft geresulteerd in een geheel nieuw en modern gezicht van onze producten. Enkelvoud, inderdaad. Onze producten hebben nu een uniform, eenvoudiger en platter uiterlijk, want ook software kan simpeler.

Wat hebben we in grote lijnen veranderd?
Een aantal punten zijn in onze ogen verbeterd. We hebben overbodige opties verborgen. We hebben op verschillende plekken componenten een nieuwe plek gegeven waar het beter tot zijn recht komt of gewoon logischer werkt. Knoppenbalken zijn geplaatst bij het deel van het scherm waar het bij hoort en ook de iconen hebben een opfrisbeurt gehad. Deze elementen zijn trouwens doorgevoerd door al onze software. Meer consistentie en dus grotere herkenbaarheid tussen producten.

Om alvast een voorproefje te krijgen zie je hieronder een aantal fragmenten van de nieuwe interface. Zou je meer willen zien, vraag dan een vrijblijvende demonstratie aan!

 

 

 

Ik ben nieuwsgierig!

 

 

gerelateerde blogs

Bouwen kan <b>simpeler</b>

Bouwen kan simpeler

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

Een <b>nieuwe fase</b> in onze geschiedenis

Een nieuwe fase in onze geschiedenis

Dit jaar bestaat VanMeijel 29 jaar. We kunnen terugkijken op een succesvolle historie. We zijn in drie decennia gegroeid van een eenmansbedrijf met een calculatieoplossing naar een organisatie die voor ongeveer tweehonderdvijftig bedrijven een groot deel van hun bedrijfsautomatisering verzorgt. Dagelijks werken er nu zo’n tienduizend mensen met Metacom.

Simpeler <b>releasebeleid</b>

Simpeler releasebeleid

Dagelijks zijn we bezig met het realiseren van software-oplossingen. De door ons gemaakte oplossingen worden uitgeleverd in een bepaald product, in een specifieke release. Wij vragen ons daarom ook continue af: kunnen wij ook simpeler onze software bouwen én uitgeven?

Evenementen

Webinar_Header_Essentials_klein

Webinar | Digitaal bouwen nu ook voor MKB bedrijven

Als ondernemer in de bouw of infra heb je dagelijks te maken met verschillende uitdagingen. Projecten worden steeds gecompliceerder en opdrachtgevers stellen steeds meer eisen. Daarnaast leven we in een tijd waarin technologische vooruitgang overgaat in de hoogste versnelling. Digitale toepassingen spelen een steeds grotere rol in alles wat we doen en wat we realiseren. Ook in de bouw.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

nieuws

Vink_live_Vanmeijel

Nieuwe B.V. zelfde ERP: Vink Aannemingsmaatschappij B.V. nu ook live met Metacom

Vink is niet gewoon één bedrijf. De Vink Holding bevatte tot kort geleden een afvalverwerkingsbedrijf, een transportbedrijf, een aannemingsbedrijf, een Milieutechnisch Adviesbureau, betonbedrijf én installatiebedrijf. Per afgelopen 1 juli gingen de aannemingsmaatschappij en het milieutechnisch adviesbureau op eigen voet verder. En daar hoort ook een nieuwe ICT omgeving bij.

Lees verder