0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Een nieuwe fase in onze geschiedenis

Blog-header_29jaar_VanMeijel.png

Dit jaar bestaat VanMeijel 29 jaar. We kunnen terugkijken op een succesvolle historie. We zijn in drie decennia gegroeid van een eenmansbedrijf met een calculatieoplossing naar een organisatie die voor ongeveer tweehonderdvijftig bedrijven een groot deel van hun bedrijfsautomatisering verzorgt. Dagelijks werken er nu zo’n tienduizend mensen met Metacom.

Als bedrijf zijn we anno 2016 aangekomen in een nieuwe fase. De bouwmarkt verandert, de bouwbedrijven veranderen en de gebruikers zijn veranderd. Ook de ICT-wereld zit in een transformatiefase die omvangrijk is. Dit vraagt om duidelijke keuzes. Keuzes die aansluiten bij de ontwikkelingen in de bouwmarkt, bij onze klanten, de gebruikers en de ICT-markt.

Ontwikkelingen in de bouwmarkt
We zien dat bouwbedrijven steeds meer veranderen van capaciteitsleverancier naar productleverancier. Dit houdt in dat men steeds meer de verantwoordelijkheid voor het totale bouwwerk krijgt, dus van ontwerp en realisatie tot en met onderhoud. Daarnaast zien we een steeds grotere prijsdruk bij onze klanten. Om in een dergelijke markt te kunnen opereren moeten de bedrijfsprocessen optimaal zijn: dus nog meer efficiëntie. En kwaliteitsverliezen moeten tot een minimum beperkt blijven.

Ontwikkelingen in de ICT
De invloed van het internet en de daardoor ontstane mogelijkheden zijn enorm. We staan pas aan het begin van zeer grote ontwikkelingen. De mogelijkheden van Cloud systemen overstijgen momenteel de mogelijkheden van de klassieke on-premise systemen. De toepassingen van Internet of Things en Big data zijn eindeloos en de echte impact kunnen we nog niet echt overzien. Daarnaast zien wij een nieuwe generatie medewerkers aantreden. Deze nieuwe generatie is gewend om met ICT-middelen te werken.

Antwoord op ontwikkelingen
De genoemde ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan onze software oplossingen. We zien bijvoorbeeld dat onze klanten een grote behoefte hebben aan applicaties die overal, van kantoor tot op de bouwplaats, gebruikt kunnen worden. Meestal mobiel. Om dit mogelijk te maken hebben we besloten om naast Metacom een tweede productlijn te introduceren: Metacom Online.

Metacom online
Metacom Online is een nieuwe ontwikkeling die aan het begin staat van zijn levenscyclus. Met Metacom Online bieden we een volledige cloud-native platform aan onze klanten, die aansluit bij de genoemde ontwikkelingen én eisen. We beginnen met een oplossing voor documentstromen (BizzStream) waarna Metacom Online steeds verder uitgebouwd zal worden. Deze cloudoplossing gaat functioneel een overlap krijgen met Metacom. Metacom Online onderscheidt zich op het gebied van User Experience (UX), een lage opstapdrempel en device onafhankelijkheid. Daarnaast biedt het nieuwe mogelijkheden die onze gebruikers in staat stellen nog beter en efficiënter te werken, bijvoorbeeld door toepassing van Internet-of-things en Big Data-oplossingen.

En wat betekent dit voor Metacom?
Metacom omvat naast de Bouw ERP functionaliteit, de projectmanagementmodules van Ticon, Metacom Explorer en diverse apps. We gaan Metacom mee laten groeien met de technologische ontwikkelingen en het steeds gebruiksvriendelijker maken. De nadruk ligt op het optimaliseren van de bestaande functionaliteit, het verbeteren en het moderner maken van de user interface en het verminderen van de benodigde beheersinspanningen. Er is een standaard integratie beschikbaar tussen Metacom en Metacom Online, zodat het als hybride oplossing gebruikt kan worden: nieuwe en extra functies die in Metacom Online beschikbaar komen, kunnen dan ook direct door Metacom gebruikers ingezet worden.

Een nieuwe fase in onze geschiedenis
De uitdaging is groot, de doelen zijn geweldig. De realisatie zal de nodige zweetdruppels gaan kosten, wat nodig is om ons doel te bereiken. Met deze ontwikkelingen gaan we als VanMeijel een nieuwe fase in. Een hele interessante, waar ik erg naar uitkijk!

gerelateerde blogs

Bouwen kan <b>simpeler</b>

Bouwen kan simpeler

"Bouwen kan simpeler". Dat is ons motto en niet zonder reden. Toen Van Meijel Automatisering startte in 1987, was onze doelstelling om bouwbedrijven aan de hand van automatiseringsoplossingen te helpen hun taken eenvoudiger te maken en efficiënter.

Evenementen

webinar-ifa-online-klein-2021

Webinar | Slim omgaan met je inkoopfacturen? Digitaliseren met IFA Online

Bouwbedrijven hebben dagelijks te maken met talloze inkomende facturen. Het verwerken van deze facturen kost vaak veel tijd. Binnenkomende facturen worden op verschillende manieren naar diverse personen doorgestuurd om goedkeuring te krijgen voor de betaling. Kan het simpeler? Volgens ons wel.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

nieuws

Header_vanlenthedalfsen_cobouwartikel

Van Lenthe Dalfsen: ‘‘Samen naar de digitale toekomst’’ | Cobouw artikel

De samenwerking tussen Van Lenthe Dalfsen en VanMeijel als softwareleverancier was altijd al goed. De samenwerking als strategische partners is zo mogelijk nog beter. Harold van Lenthe en Wouter Hulleman vertellen over deze verandering én over de nieuwe verwerking van de werkbonnen. “Oudere collega’s vertellen nu zelfs anderen over de voordelen van de nieuwe app.”

Lees verder