0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Een kijkje in de wereld van development bij VanMeijel

header_blog_development_vanmeijel.jpg

De wereld van de bouw is complex. Gelukkig weten we bij VanMeijel dat dit bouwproces met de juiste IT oplossingen efficiënt en laagdrempelig kan zijn. Dagelijks houdt onze afdeling Development zich bezig met het ontwikkelen van deze oplossingen. Een hele uitdaging, want tijden veranderen razendsnel. Development slaat bruggen tussen de nieuwste technologieën en de uitdagingen van de bouw. Kortom: een afdeling waar prachtige dingen gebeuren. Waar geschiedenis wordt geschreven. Hoe? Onze Manager Product Development Maarten neemt je mee.

Tijden veranderen
We worden overspoeld met nieuwe technieken en innovaties. Wat vandaag nog nieuwe technologie is, is morgen alweer 'gewoon'. Denk hierbij aan de mobiele telefoon. Eerst was het heel wat dat daar een camera op zat, nu is het lastig voor te stellen dat er geen camera op zit. Zo werkt het ook in de software. What is ‘hot’ and what is ‘not’? En natuurlijk het belangrijkste: waar heeft de eindgebruiker nu wérkelijk iets aan. De tijd van 'ontwikkelen om het ontwikkelen' is gepasseerd. Want alles wat je maakt, moet je ook onderhouden.

Effectief werken met Scrum
Wij ontwikkelen altijd met de eindgebruiker in gedachten. Zo voegen we functionaliteit toe waardoor hun werk daadwerkelijk simpeler wordt. Eén van de voorwaarden daarvoor is dat er vaak en snel terugkoppeling is van de klant op de nieuwe ontwikkeling. Dit is één van de kenmerken van het ‘Agile’ werken. Wij werken volgens de Scrum-methodiek: hierbij werken we in sprints van twee weken. Na elke sprint kan de nieuwe functionaliteit of een deel ervan getoont worden aan de eindgebruikers en andere stakeholders.

Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling bij Dashboards, waar een groep gebruikers vanuit verschillende klanten regelmatig op de hoogte worden gesteld van de laatste ontwikkelingen. Dit gebeurt via webinars. De gebruikers kunnen hier feedback op geven. Die feedback wordt in de volgende sprint gelijk meegenomen. Op deze manier zorgen wij dat het uiteindelijke product beter aansluit bij het werk van de eindgebruiker.

Product Owner: spin in het web
Binnen het werken volgens de Scrum-methodiek is de rol van Product Owner essentieel.  Hij of zij vertaald wat de gebruiker nodig heeft naar functionele omschrijvingen en bepaald wat prioriteit krijgt in de ontwikkeling. Zo is de Product Owner als een ware spin in het web. Want naast contact met de klant, zijn er ook andere stakeholders. Denk aan het management, wet- en regelgeving, het ontwikkelteam, Customer Care, applicatiebeheerders, enz. Allemaal belanghebbenden die elk vanuit een ander perspectief naar het product kijken. Ook moet de Product Owner goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen: wat zijn de nieuwe mogelijkheden? Hoe kunnen wij die omzetten tot product waar de klant iets aan heeft?

Ja, soms moeten we ‘nee’ zeggen
Binnen het development team bezig zijn met ontwikkelingen is ontzettend leuk, maar soms ook lastig. Dit omdat er heel veel verschillende wensen zijn. Er moet altijd een afweging gemaakt worden, welke zaken wel en welke zaken niet worden toegevoegd.  Daarin de juiste prioriteit bepalen? Dat is een lastig onderdeel. Het betekent dat we ook vaak 'nee' moet zeggen. Soms moet er nou eenmaal voorrang gegeven worden aan werk 'onder de motorkap'. Dat voelt net als een grote beurt voor de auto. Je weet dat het belangrijk is, maar je krijgt er niks nieuws voor.

Daar doen we het voor
Deze blog laat zien dat bijblijven in de wereld van developers nog meer een must is dan waar dan ook. Hoewel de ontwikkeling van de rol van Product Owner hoog op onze agenda staat in 2018, speelt iedereen in ons ontwikkelteam een belangrijke en essentiële rol. We bedenken, onderzoeken, creëren. We dragen zorg voor het juiste kwaliteitsniveau en blijven scherp op al het moois wat in ontwikkeling is. Het werk van de eindgebruiker simpeler maken: hier gaan we voor. En niet voor minder.

 

gerelateerde blogs

<b>Digitale veiligheid:</b> je doet je huis toch ook op slot?

Digitale veiligheid: je doet je huis toch ook op slot?

Met de komst van het internet zijn veel problemen opgelost, maar het brengt ook veel nieuwe uitdagingen. Eén van deze uitdagingen is de veiligheid van je gegevens en van je digitale identiteit. Iets waarvan we allemaal weten dat het heel belangrijk is, en we willen zeker niet dat iemand onze digitale identiteit misbruikt. Toch onderschatten we onze digitale veiligheid vaak als we alledaags bezig zijn op het internet. Google onderzocht dit, hier zie je een interessante greep uit de cijfers:

<b>Agile</b> & <b>Scrum</b>: onze werkmethode voor productontwikkeling

Agile & Scrum: onze werkmethode voor productontwikkeling

Vanaf 18 januari zijn alle ontwikkelteams bij VanMeijel van start gegaan met Agile & Scrum. Dit is een methode om sneller verbeteringen én vernieuwingen voor onze software op te kunnen leveren. We geven graag een inkijkje in deze manier van werken.

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder