0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Een digitaal inkoopproces? Zo werkt 3 way matching

Banner.jpg

Inkoopprocessen zijn vaak complex en medewerkers doen vaak nog aankopen zonder de juiste autorisatie. Je wilt het budget zo slim mogelijk besteden, toch? Door strategisch in te kopen, kan er namelijk fors geld worden bespaard. ‘3 way matching’ is hierbij dan ook voor velen geen onbekend begrip, dit betreft de afstemming tussen de drie belangrijkste stappen in het inkoopproces: de bestelling, de levering en de factuur. VanMeijel kan dit proces volledig automatiseren met onze slimme Metacom (Online) oplossingen. 

Stap 1: de bestelling
De opdracht is gevallen… aan de slag! Zijn er prijsafspraken gemaakt, in de vorm van een raam-, of projectspecifiek contract? Deze contracten worden vastgelegd en opgenomen in de projectbewaking. Hierdoor kan de uitvoerder gemakkelijk de gewenste hoeveelheid afroepen. 

Wij bieden hiervoor één systeem, waar alle informatie, ook vanuit de calculatie, beschikbaar is. 

Stap 2: de levering
De gewenste hoeveelheid aan materialen worden geleverd op het project. Wat is er ook alweer afgesproken? En klopt de hoeveelheid eigenlijk wel? De uitvoerder heeft hier zicht op vanaf de projectlocatie en kan de ontvangst bevestigen via zijn mobiel/tablet, door middel van de digitale pakbon

Stap 3: de facturatie 
Zo, de levering heeft plaatsgevonden. Tijd voor de facturatie. Hierbij wil je geen grote verschillen ondervinden, die mogelijk door handmatige handelingen zijn ontstaan. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een digitale pakbon, is de kans op verschillen met de factuur klein. 

Bijkomend voordeel: hierdoor wordt de uitvoerder ook niet meer ‘lastig gevallen’ met het uitzoeken van grote verschillen. De factuur komt namelijk rechtstreeks overeen met de informatie op de pakbon. 

Onze oplossingen
Met onze oplossingen in Metacom en Metacom Online ondersteunen wij een volledig digitaal inkoopproces, zoals hierboven beschreven. Hiermee worden handmatige handelingen geëlimineerd, kan je fouten voorkomen en eerder ingrijpen bij projecten indien nodig. Wij bieden een integrale oplossing, waarbij iedereen met dezelfde informatie werkt. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf? Bekijk ons volledige productaanbod of neem contact op. Wij denken graag mee!

gerelateerde blogs

Inefficiency trotseren? <b>Slim omgaan met je inkoopfacturen</b> (en zo doe je dat)

Inefficiency trotseren? Slim omgaan met je inkoopfacturen (en zo doe je dat)

Het beeld dat bouwwereld conservatief is, is aan vervanging toe. Onder druk van de markt zoeken bouwbedrijven vandaag de dag koortsachtig naar manieren om procesverbeteringen door te voeren. Regelmatig kloppen klanten op onze deur met de vraag hoe ze IT kunnen benutten, om tegelijkertijd kwaliteitsverbeteringen én kostenreducties te kunnen doorvoeren. Het is geen wonder dat deze bouwers bij VanMeijel aankloppen, want met meer dan 30 jaar ervaringen weten wij hoe we je verder kunnen helpen. Hoe we dat doen? Onder andere met Metacom Online.

Evenementen

Webinar_Header_Essentials_klein

Webinar | Digitaal bouwen nu ook voor MKB bedrijven

Als ondernemer in de bouw of infra heb je dagelijks te maken met verschillende uitdagingen. Projecten worden steeds gecompliceerder en opdrachtgevers stellen steeds meer eisen. Daarnaast leven we in een tijd waarin technologische vooruitgang overgaat in de hoogste versnelling. Digitale toepassingen spelen een steeds grotere rol in alles wat we doen en wat we realiseren. Ook in de bouw.

Lees verder

case studies

Header_vanlenthedalfsen_klantcase

‘In control’ met digitale werkbonnen

bekijk de case study

nieuws

Vink_live_Vanmeijel

Nieuwe B.V. zelfde ERP: Vink Aannemingsmaatschappij B.V. nu ook live met Metacom

Vink is niet gewoon één bedrijf. De Vink Holding bevatte tot kort geleden een afvalverwerkingsbedrijf, een transportbedrijf, een aannemingsbedrijf, een Milieutechnisch Adviesbureau, betonbedrijf én installatiebedrijf. Per afgelopen 1 juli gingen de aannemingsmaatschappij en het milieutechnisch adviesbureau op eigen voet verder. En daar hoort ook een nieuwe ICT omgeving bij.

Lees verder