0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Een digitaal inkoopproces? Zo werkt 3 way matching

Banner.jpg

Inkoopprocessen zijn vaak complex en medewerkers doen vaak nog aankopen zonder de juiste autorisatie. Je wilt het budget zo slim mogelijk besteden, toch? Door strategisch in te kopen, kan er namelijk fors geld worden bespaard. ‘3 way matching’ is hierbij dan ook voor velen geen onbekend begrip, dit betreft de afstemming tussen de drie belangrijkste stappen in het inkoopproces: de bestelling, de levering en de factuur. VanMeijel kan dit proces volledig automatiseren met onze slimme Metacom (Online) oplossingen. 

Stap 1: de bestelling
De opdracht is gevallen… aan de slag! Zijn er prijsafspraken gemaakt, in de vorm van een raam-, of projectspecifiek contract? Deze contracten worden vastgelegd en opgenomen in de projectbewaking. Hierdoor kan de uitvoerder gemakkelijk de gewenste hoeveelheid afroepen. 

Wij bieden hiervoor één systeem, waar alle informatie, ook vanuit de calculatie, beschikbaar is. 

Stap 2: de levering
De gewenste hoeveelheid aan materialen worden geleverd op het project. Wat is er ook alweer afgesproken? En klopt de hoeveelheid eigenlijk wel? De uitvoerder heeft hier zicht op vanaf de projectlocatie en kan de ontvangst bevestigen via zijn mobiel/tablet, door middel van de digitale pakbon

Stap 3: de facturatie 
Zo, de levering heeft plaatsgevonden. Tijd voor de facturatie. Hierbij wil je geen grote verschillen ondervinden, die mogelijk door handmatige handelingen zijn ontstaan. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een digitale pakbon, is de kans op verschillen met de factuur klein. 

Bijkomend voordeel: hierdoor wordt de uitvoerder ook niet meer ‘lastig gevallen’ met het uitzoeken van grote verschillen. De factuur komt namelijk rechtstreeks overeen met de informatie op de pakbon. 

Onze oplossingen
Met onze oplossingen in Metacom en Metacom Online ondersteunen wij een volledig digitaal inkoopproces, zoals hierboven beschreven. Hiermee worden handmatige handelingen geëlimineerd, kan je fouten voorkomen en eerder ingrijpen bij projecten indien nodig. Wij bieden een integrale oplossing, waarbij iedereen met dezelfde informatie werkt. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bouwbedrijf? Bekijk ons volledige productaanbod of neem contact op. Wij denken graag mee!

gerelateerde blogs

Inefficiency trotseren? <b>Slim omgaan met je inkoopfacturen</b> (en zo doe je dat)

Inefficiency trotseren? Slim omgaan met je inkoopfacturen (en zo doe je dat)

Het beeld dat bouwwereld conservatief is, is aan vervanging toe. Onder druk van de markt zoeken bouwbedrijven vandaag de dag koortsachtig naar manieren om procesverbeteringen door te voeren. Regelmatig kloppen klanten op onze deur met de vraag hoe ze IT kunnen benutten, om tegelijkertijd kwaliteitsverbeteringen én kostenreducties te kunnen doorvoeren. Het is geen wonder dat deze bouwers bij VanMeijel aankloppen, want met meer dan 30 jaar ervaringen weten wij hoe we je verder kunnen helpen. Hoe we dat doen? Onder andere met Metacom Online.

Evenementen

workshopmetacomonline_klein.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

nieuws

Haegens_kiestvoorMetacom

Digitaal hijsen in plaats van digitaal bouwen Haegens | horizontaal en verticaal transport kiest voor Metacom

Haegens | horizontaal en verticaal transport (Haegens) kiest voor een toekomstbestendig ICT landschap. Het horizontaal- en verticaal transport bedrijf uit het zuidelijke Elsendorp is een onderneming met ca. 30 kranen én ca. 30 trucks/opleggers. Naast de verhuur van kranen, vrachtauto's en rijplaten, bestaat de vloot van Haegens uit autolaadkranen, bakwagens met rijplatenkranen, verreikers en diverse machines t.b.v. het uitvoeren van machineverhuizingen (zoals heftrucks, compactkranen, Pick & Carry kranen en een speciaal ingerichte gereedschapswagen).

Lees verder