0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

De voordelen van webbased projectbewaking

Projectbeheersing.header_Tekengebied-1_(1)_.png

Veel bedrijven in de bouw en infra hebben te maken met verschillende soorten projecten. Deze projecten worden ook steeds complexer, hoe houd je dit allemaal handig bij? Daar hebben wij binnen Metacom een oplossing voor: de module Projecten. Hiermee kunnen bouwbedrijven hun projecten goed bewaken. Dit is heel belangrijk, want projectbewaking maakt of kraakt een project.

Projecten bewaken met Metacom wordt eenvoudiger door de nieuwe variant: ‘Metacom Projecten Webclient’. Het is vanaf deze nieuwe versie namelijk mogelijk om Metacom Projecten te openen via je webbrowser. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo wordt het beheer voor de ICT-verantwoordelijke binnen jouw organisatie makkelijker en heeft de gebruiker er ook meer gemak van. Met Metacom Projecten Webclient hebben projectleiders en uitvoerders in een handomdraai actueel inzicht in hun projectbewaking. Bovendien kunnen zij de snel gegevens invoeren zoals de producties. Wat zijn de voordelen hiervan en wat houden deze precies in?

Minder tijd kwijt
Ten eerste ben je minder tijd kwijt, dat leggen we graag even uit. Door je projectbewaking bij te houden in de webbrowser, is er geen installatie nodig op apparaten. Je kan elk device gebruiken, mits je een goede internetverbinding hebt. Voor de ICT’er houdt dit in: je hoeft niet meer Metacom Projecten op elk apparaat te installeren. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het installeren van het software en houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Overstappen is eenvoudig
Overstappen naar Metacom Projecten Webclient is een ‘piece of cake’. Sterker nog, je hoeft niet eens helemaal over te stappen. Je kan beide versies behouden. Zo kunnen de werknemers op kantoor Metacom Projecten houden en werknemers die veel op pad zijn kunnen de webclient versie gebruiken. Waardoor zij op elk device en waar dan ook de projectbewaking kunnen bijhouden.

Nóg meer voordelen van het web
Maar, we zijn er nog niet. Metacom Projecten Webclient heeft namelijk nog meer voordelen. We zetten ze graag op een rijtje:

  • Een nieuwe functionaliteit is rich text, dit houdt in dat je de opmaak van een tekst kunt veranderen. Heel handig als je in je document graag bulletpoints wil gebruiken; 
  • De filter functionaliteit is verbeterd ten opzichte van Metacom Projecten;
  • In de webclient kun je een nieuw tabblad openen. Dit is vooral praktisch als je met twee schermen werkt. Op elk beeldscherm kun je nu een ander scherm van Metacom Projecten bekijken.
  • Je hebt meer gebruikersinstellingen. Zo kan jij bepalen welke gegevens je op je scherm wilt zien;
  • Als laatste krijg je de functionaliteiten van een webbrowser er gratis bij, zoals bijvoorbeeld in- en uitzoomen. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen Metacom Projecten Webclient? En hoe jij je projectbewaking daarmee kan optimaliseren? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!

gerelateerde blogs

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Realtime inzicht in logistieke planning

bekijk de case study

nieuws

VanVelsen-mtco

Digitaliseren van kritische bedrijfsprocessen essentieel voor veel bedrijven in de gww | Van Velsen Reflectielijnen

“Duizenden werkopdrachten per jaar en een veelvoud aan werkdocumenten die van de buiten- naar de binnendienst gaan en verwerkt moesten worden. Dat kan handiger”, dacht Jasper van Wilsem, controller bij Van Velsen Reflectielijnen (VVR). Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van belijning en markering. Vanaf 2018 heeft VVR met Van Meijel Automatisering een ware professionaliseringsslag ingezet, waarbij diverse documentstromen gedigitaliseerd zijn, waaronder het werkbonnenproces.

Lees verder