0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

naar overzicht

Creëer je eigen blik op Metacom-informatie met portals

Blog-portals_(1).png

De robuuste, procesgerichte opzet van Metacom zorgt ervoor dat transacties in een logische volgorde geplaatst worden, zodat je vervolgens van een calculatie of offerte tot een betaalde factuur kunt komen. Maar geeft het ERP systeem jou wel een totaalbeeld?

In ERP systemen, zoals Metacom, hangt informatie aan verschillende procesonderdelen. Op iedere plaats in het proces kun je vervolgens de informatie terugvinden die van toepassing is op dat onderdeel. Hierdoor is informatie fragmentarisch beschikbaar, waardoor je niet altijd een totaalbeeld hebt. Vaak wordt er dan gegrepen naar alternatieve oplossingen of is men afhankelijk van de ‘vraagbaak’ binnen de organisatie.

Een voorbeeld: relaties
Laten we het concreter maken. Stel: je wilt alles over een relatie weten. Voor de contactgegevens ga je hiervoor in Metacom naar relatiebeheer. Wil je vervolgens informatie over het betalingsgedrag, dan ga je hiervoor naar debiteurenbeheer. In- en uitgaande correspondentie kun je vinden in het DMS (documentbeheer) en de lopende projecten bij projecten. Wil je daarnaast ook het verkoopproces monitoren, dan zul je hiervoor in de regel een CRM systeem hebben aangeschaft. Zoals je ziet, moet je nogal wat verschillende modules/ systemen langs om alles te weten te komen over een relatie. Uiteindelijk ben je wel geholpen, maar of dit handig is?

Iedereen overzicht op maat met portals
Zo zijn er nog vele andere situaties te bedenken waarbij informatie in Metacom op verschillende plaatsen wordt vastgelegd. Dit probleem kan echter eenvoudig worden opgelost. Door onze web-based portal platform (voorheen apps) rondom Metacom te plaatsen, kun je eenvoudig informatie uit de verschillende onderdelen uit Metacom via een portal beschikbaar stellen. Dit portal-platform is geïntegreerd met Metacom, zodat informatie over en weer altijd hetzelfde is.

Hierdoor is de waardevolle informatie uit Metacom in één klap voor iedereen online beschikbaar. Of het nu gaat om een portal voor relaties waar je jouw sales funnel in bijhoudt, aangevuld met financiële- en/of projectinformatie, of om metadata van materieelstukken die als materieelboek en planningskalender worden gepresenteerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Niet alles zelf bedenken
Om een vliegende start te maken, hebben wij alvast verschillende voorbeeld portals gemaakt. Deze kun je uiteraard naar eigen inzicht helemaal aanpassen naar jouw smaak. De volgende portals zijn nu al beschikbaar (met integratie naar Metacom);

  • Opdrachtgeversportal: CRM portal met alle benodigde functionaliteit en informatie over de opdrachtgever/ relaties.
  • Leveranciersportal: geeft inzicht in contracten, offertes en leveranciersbeoordelingen.
  • Materieelportal: materieelboek, onderhoudshistorie en planning.
  • Verklaringenportal: inzicht en bewaking van verklaringen.
  • Financiënportal: bijhouden en bewaken van budgetten en openstaande posten.
  • Projectenportal: overal inzicht in projecten, verslagen en contracten.

Wees creatief
Deze portals zijn volledig naar eigen inzicht uit te breiden en te veranderen. Daarnaast kun je eenvoudig zelf portals gaan creëren. In de Metacom portals zijn namelijk vele objecten (=informatieblokken) beschikbaar die een integratie hebben met Metacom. Deze objecten kun je geheel op jouw manier indelen en gebruiken zodat er een portal ontstaat die geheel aansluit op jouw behoefte. Want portals zijn mooi, maar sterven vaak in schoonheid omdat ze geen link hebben naar de ERP data in de backoffice. Met onze portals behoort dat probleem tot het verleden.

gerelateerde blogs

<b>1 jaar Metacom Apps</b>

1 jaar Metacom Apps

Eén jaar na de introductie van Metacom apps hebben we al een behoorlijk aantal apps gebouwd. Veelal ging het om verzoeken op het gebied van digitale werkopdrachten en urenregistratie. Maar er zijn ook meer exotische apps ontwikkeld.

De voordelen van een <b>app</b> met de veiligheid van een <b>ERP</b>-systeem

De voordelen van een app met de veiligheid van een ERP-systeem

In de afgelopen decennia hebben veel bouwbedrijven geïnvesteerd in bedrijfsinformatiesystemen met als doel om financiën en projecten beter onder controle te krijgen. De meeste bedrijven hebben dat nu min of meer voor elkaar. Deze bedrijfsinformatiesystemen kenmerken zich door een sterke gerichtheid op de betrouwbaarheid en volledigheid van cijfers en transacties. De administratie moet gewoon kloppen. Dergelijke systemen leggen een sterke nadruk op vaste processen en informatiestromen.

Een <b>app</b> bouwen volgens het <b>‘innovation method’ </b>stappenplan

Een app bouwen volgens het ‘innovation method’ stappenplan

Om tot een goede app te komen moeten diverse fases worden doorlopen. En die fases vragen om een geheel nieuwe aanpak.

Waarom <b>CRM</b> een <b>beperkt</b> beeld geeft van je relatie

Waarom CRM een beperkt beeld geeft van je relatie

Ter ondersteuning van het verkoopproces wordt vaak CRM software gebruikt. Maar wat voegt dit nu eigenlijk toe? Best veel natuurlijk. Naast het beheren van de relatie- en contactgegevens, is er ondersteuning voor je opportunities: de kern van het verkoopproces. Toch zijn er een aantal zaken waar menig bouwer -en verkoper- tegen aan loopt met CRM.

Wat is de <b>waarde</b> van een app?

Wat is de waarde van een app?

We zijn niet gewend veel voor apps te betalen. En dat terwijl we ze wel graag gebruiken. Hoeveel heb jij er bijvoorbeeld op je mobiele telefoon? Ik dertig, waarvan ik ongeveer de helft regelmatig gebruik. Ze helpen me bijvoorbeeld effectiever te trainen, rekeningen op tijd te betalen en lekkere afhaalmaaltijden te vinden. Maar zou je de waarde van een app ook in geld kunnen uitdrukken?

Wat is het verschil tussen <b>native-, web- en hybride apps</b>?

Wat is het verschil tussen native-, web- en hybride apps?

Dagelijks wordt er zowel privé als zakelijk gewerkt met vele apps. Apps zijn simpelweg niet meer weg te denken. Alleen: waar hebben we het eigenlijk over als we spreken over een app? Hierover bestaat zo langzamerhand steeds meer spraakverwarring. Tijd voor een spoedcursus apps.

Evenementen

workshopmetacomonline_klein.png

Workshop Metacom Online in Emmeloord | Modelleer zelf een bedrijfsproces | = VOL!

Wil je leren hoe je zelf papieren werkprocessen kunt digitaliseren of apps kunt bouwen? Je bent welkom bij deze workshop.

Lees verder

case studies

De Klerk ervaart rust op financieel gebied met Metacom+ Projecten

bekijk de case study

nieuws

Haegens_kiestvoorMetacom

Digitaal hijsen in plaats van digitaal bouwen Haegens | horizontaal en verticaal transport kiest voor Metacom

Haegens | horizontaal en verticaal transport (Haegens) kiest voor een toekomstbestendig ICT landschap. Het horizontaal- en verticaal transport bedrijf uit het zuidelijke Elsendorp is een onderneming met ca. 30 kranen én ca. 30 trucks/opleggers. Naast de verhuur van kranen, vrachtauto's en rijplaten, bestaat de vloot van Haegens uit autolaadkranen, bakwagens met rijplatenkranen, verreikers en diverse machines t.b.v. het uitvoeren van machineverhuizingen (zoals heftrucks, compactkranen, Pick & Carry kranen en een speciaal ingerichte gereedschapswagen).

Lees verder