0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

blog

Blog.projectbeheersing_.png_.klein_.png

Projectbeheersing: Waar verdien of verlies ik mijn marge?

Iedereen in de bouw en infra kent wel verhalen van gerenommeerde (collega) aannemers die door tegenvallende projectresultaten moeilijke tijden hebben gekend of zelfs failliet zijn gegaan. Onze branche staat helaas bekend om lage marges, veel risico’s en bijbehorende faalkosten. Een  winstgevend project realiseren is helaas niet zo eenvoudig als het klinkt. Niet alleen doordat bij het inschrijven op de aanbesteding met lage marges gerekend wordt, maar ook door allerlei risico’s. Er hoeft maar iets te gebeuren en de winst verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Lees verder

HeaderACTblog.header_.png

Digitaal werken: ook voor bedrijven in container- en afvaltransport

In de bouw wordt enorm veel afval geproduceerd, en hoewel er ook veel wordt hergebruikt, is het één van de takken waar het meeste afval vrij komt. Er ligt ook (steeds meer) druk op om die afvalstromen correct te registreren en de processen eromheen goed in te richten. Planning, weging, transport en facturering; er zijn veel mensen bij betrokken en het levert veel informatiestromen op.

Lees verder

Blog-.-calculatie_Tekengebied-1_.png

5 veelgemaakte fouten bij calculeren en hoe calculatiesoftware kan helpen

Een werk gegund krijgen, het begint allemaal met een goede calculatie. Maar ook wanneer het werk in volle gang is, is de calculatie nog steeds de basis van alles. Gaat alles volgens berekening of loopt het ergens uit de pas? Is aan het einde van de rit de berekende marge gehaald? Want dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat. Mooie projecten draaien is fantastisch, maar het moet natuurlijk ook wat opleveren. De doorgewinterde calculator weet er alles van. Voor de minder ervaren calculatoren en omdat een kleine opfriscursus nooit kwaad kan, geven we je hierbij de 5 meest gemaakte fouten bij een calculatie.

Lees verder

Blog.Software_.juist_.png

Vier trends in softwareland voor 2022

Trends en ontwikkelingen, ze gaan tegenwoordig ontzettend snel. Met name op het gebied van software zijn de mogelijkheden op dit moment eindeloos. Waar kun je dan het beste op inzetten? In deze blog vertellen we je alles over de trends op softwaregebied voor komend jaar en waarom dit niet mag ontbreken in jouw IT strategie.

Lees verder

Headerurenbriefjesblog.klein_.png

3 redenen waarom digitale urenbriefjes een must zijn voor elk bouwbedrijf

Papieren urenbriefjes? Dat is niet echt meer van deze tijd, in een wereld waarin we communiceren via een ‘whatsappje’ en rekeningen betalen via een ‘tikkie’. Toch is digitaal werken nog niet overal en altijd vanzelfsprekend. Door je urenbriefjes wél te digitaliseren, kun je grote voordelen behalen. Je werkt namelijk sneller en efficiënter. In deze blog zoomen we in op de belangrijkste voordelen van digitale urenbriefjes.

Lees verder

vorige | 1 -  2 -  3 -  4 -  volgende

Evenementen

Webinar_materieelverhuur_klein

Webinar | Materieelverhuur in Metacom: een optimaal proces

Materiaal en materieel zijn kostbare activa binnen jouw organisatie. Dit wil je goed kunnen beheren, om het zo optimaal mogelijk in te zetten. Waar is het, wat kost het, wat zijn de opbrengsten? Optimaliseer daarom je materieelverhuur proces met Metacom.

Lees verder

case studies

Weverling gaat voor een optimale bedrijfsvoering met Metacom

bekijk de case study

nieuws

Recyclepro.artikel_(1)_.png

Veelzijdig familiebedrijf zet in op papierloos werken

Ruim twaalf jaar geleden al zette Reko Raalte de eerste stappen om met behulp van software van VanMeijel interne processen verder te stroomlijnen. Het veelzijdige familiebedrijf maakt nu met diezelfde ICT-partner een verdere digitaliseringsslag en kan op bijna alle afdelingen volledig papierloos werken.

Lees verder