0527 61 47 67
Stuur ons een e-mail
Support
Aanmelden nieuwsbrief

blog

Een nieuwe user interface: a new experience!

Afgelopen jaar stond ons jaarlijkse evenement ‘Next’ in het teken van ‘The New Experience’. Het woord ‘Experience’ heeft in het Engels meerdere betekenissen. De één is ‘beleving’, een andere is ‘ondervinden’, maar ook ‘ervaring’. Interessant, omdat ‘ervaring’ in het Nederlands ook verschillend kan worden uitgelegd. Je kunt ‘iets ervaren’, maar ook ‘ervaring in iets’ hebben. Ik denk dat met name deze laatste twee van toepassing zijn op dé verandering waar we nu mee bezig zijn: het ontwikkelen van een nieuwe user interface voor al onze producten.

Lees verder

Massa procesinnovatie op maat voor bouwbedrijven

Vorige maand verscheen een rapport over technologische ontwikkelingen in de bouw. Onderzoeksbureau ING Economische Bureau komt tot de hoofdconclusie dat standaardisering geen oplossing is voor de bouw, maar dat massaproductie op maat de toekomst is. De bouw moet zich richten op procesinnovatie in plaats van productinnovatie. Bij het lezen van dit rapport moest ik direct terugdenken aan de stappen die VanMeijel afgelopen jaren heeft gemaakt.

Lees verder

5 tips voor het succesvol registreren van uren in de bouw

In de bouw wordt dagelijks grote hoeveelheden uren besteed aan het voorbereiden, realiseren en onderhouden van bouwwerken. Het is dus belangrijk om deze uren zo slim mogelijk in te zetten. Daarom registreren we op grote schaal onze uren om inzicht te krijgen of de uren effectief zijn besteed. In de meest ideale situatie zijn deze gegevens altijd beschikbaar, correct en volledig. In de praktijk valt dit tegen, en wordt urenregistratie gezien als een vervelende administratieve last. Er valt nog een hoop te verbeteren om urenverantwoording echt succesvol te maken.

Lees verder

Hoe maak je wijzigingen in een 3D model zichtbaar in de calculatie?

Vele partijen zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en voorbereiden van een project. Door veranderende eisen van de opdrachtgever of door voortschrijdend inzicht worden in deze fases vaak vele wijzigingen doorgevoerd. Het bepalen en bijhouden wat er is gewijzigd binnen een project is een intensieve maar belangrijke taak.

Lees verder

Van bezit naar gebruik

Afgelopen week zag ik op televisie een commercial van Volkswagen. Een man en vrouw hebben net een ‘heel charmante auto’ gekocht volgens de verkoper. Ze hoeven alleen nog maar even te tekenen. Dan zegt de verkoper: “tja, voor hetzelfde geld reed u nu iets degelijks als een Volkswagen Polo...”. Waarop man en vrouw de verkoper afleiden en stiekem, zonder te tekenen de zaak verlaten, om even later bij de Volkswagen dealer naar binnen lopen voor een Polo.

Lees verder

vorige | 5 - 6 - 7 - 8 - 9 -  volgende

evenementen

Webinar | Tips & tricks middelenplanning

We werken continu aan verbeteringen voor de middelenplanning in Metacom. Tijdens deze webinar staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen én geven we je tips & tricks om meer uit het gebruik van het planbord te halen.

Lees verder

case studies

Van Werven realiseert zelf procesinnovaties met Metacom Online

bekijk de case study

nieuws

De Klerk: van dubbel werk naar efficiënt werken met Metacom+ en Metacom Online

De Klerk Werkendam, een landelijke speler op de civiele markt met focus op Waterbouw & Staalconstructie, heeft gekozen om met Metacom+ aan de slag te gaan. Ook gaat de organisatie de urenregistratie en inkoop-ontvangstbon digitaliseren met het Metacom Online platform. Door op deze wijze te investeren in IT gaat De Klerk bouwen aan de toekomst: op weg naar structurele verbetering en grotere efficiëntie.

Lees verder