Ticon - de volgende generatie projectmanagement


De bouwwereld is snel aan het veranderen. Projecten worden complexer en zijn steeds meer multidisciplinair van aard. Nieuwe contractvormen doen hun intrede, de eisen van opdrachtgevers nemen toe en de informatiestromen worden omvangrijker. Tegelijkertijd wordt klantgericht bouwen steeds belangrijker. Het optimaal managen van projecten is dus meer dan ooit van belang.

div ridge
div bottom

Ticon

Optimaal projectmanagement binnen handbereik

Ticon helpt de dynamiek in het project te beheersen en vergroot het inzicht in het proces. Alle projectgegevens worden gedurende een project verzameld in één centraal datamodel: het ‘Virtueel bouwproces model’. Zo is sneller duidelijk of een project op tijd, tegen de afgesproken prijs en met de juiste specificaties wordt gerealiseerd.

Virtueel bouwproces model
div top
div top
Ticon modules

Drie overzichtelijke modules

Het fundament voor ieder bouwproject


De Ticon modules Engineering, Planvorming en Uitvoering bieden een maximale ondersteuning in alle fasen van het bouwproces. Samen zorgen de modules voor optimaal geïntegreerd beheer van projecten. Om Ticon snel in te zetten kunnen de modules ook onafhankelijk van elkaar worden ingezet. Ticon is daarmee bij uitstek geschikt voor organisaties die laagdrempelig willen instappen en daarna willen doorgroeien naar volledig projectmanagement.

div bottom

Ticon engineeringTicon Engineering

Systems Engineering als basis voor de uitvoering


Systems Engineering is steeds vaker de basis van het ontwerp van projecten. Het virtuele bouwproces model vormt een helder overzicht van functies van het object en de eisen van opdrachtgevers. Valideren en verifiëren verloopt soepel en activiteiten kunnen eenvoudig worden gedefinieerd. Met Ticon Systems Engineering zijn de relaties tussen objecten, eisen en documenten – ook in de volgende bouwfases – altijd up-to-date. Bovendien zijn wijzigingen en documentversies tot op het diepste niveau te beheren.

div top

Ticon engineeringTicon Engineering

3D CAD basis voor integraal projectmanagement met BIM


BIM vormt steeds vaker het startpunt van projecten. De specificaties en eisen van het te realiseren bouwwerk staan centraal en worden verzameld in het virtuele bouwproces model. Hierdoor past de module uitstekend bij de BIM-methodiek. De gegevens kunnen beschikbaar komen uit een 2D- of 3D CAD-model en kunnen eenvoudig aangevuld worden met gegevens over vergunningen en kwaliteits- of gebruikseisen. Op basis van deze gegevens kan vervolgens integraal het project worden aangestuurd: van calculatie, planning tot en met de uitvoering.

div bottom

Ticon EPTicon Planvorming

Integrale calculatie en planning


Ticon Planvorming zorgt ervoor dat gegevens uit de engineeringfase volledig geïntegreerd kunnen worden in de calculatie en planning. De calculatiestructuur is, onafhankelijk van de objectenstructuur zoals gedefinieerd in de engineeringfase, flexibel op te bouwen. Daarnaast maakt het centrale datamodel in Ticon het mogelijk om op basis van een calculatie direct een gedetaileerde planning te maken. Wijzigingen zijn direct zichtbaar en dubbele invoer van gegevens behoort tot het verleden.

Ticon Planvorming
div top

Ticon UitvoeringTicon Uitvoering

Grip op contracten en projectbewaking


Met Ticon Uitvoering is er een volledige controle en inzicht in de uitvoeringsfase van een project. Vanuit één dashboard kunnen gebruikers offertes aanvragen en vergelijken, contracten opstellen, meer- en minderwerk toevoegen, kosten- en opbrengsten bewaken en nog veel meer. Ticon Uitvoering combineert krachtige projectbewaking met de flexibiliteit om projecten vanuit verschillende perspectieven en projectniveaus te beheren. Er is vanaf nu real-time inzicht in de projectresultaten.

Div bottom

Volledig afgestemd op de praktijk


Ticon is hét gereedschap om bouwprojecten binnen planning en budget en volgens alle kwaliteitseisen op te leveren. Door de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface zijn lange trainingen niet nodig. Het is voor alle projectmedewerkers, van projectleider en calculator tot werkvoorbereider, inkoper en engineer, eenvoudig om hun bijdrage aan een project te leveren.

Div ridge

Gebruiksvriendelijk voor iedereen

Ticon is ontworpen voor een ongekende gebruikerservaring. De eenvoud van de interface betekent dat iedere gebruiker, van projectleider tot de calculator en inkoper, snel aan de slag kunnen met Ticon. Lange trainingen behoren tot het verleden.

Voor alle type projecten en contracten

Of het nu gaat om kleine, grote of complexe projecten, Ticon is inzetbaar voor alle type projecten. Nieuwe contractvormen als DBMF of D&C en het gebruik van Systems Engineering worden hierbij volledig ondersteund.

Minder fouten door wijzigingenbeheer

Met wijzigingenbeheer worden gebruikers automatisch geïnformeerd over een doorgevoerde wijziging. Hierdoor is direct duidelijk welke impact de wijziging heeft op een project. Bouwfouten worden hiermee voorkomen.

Naadloze integratie

Door het open karakter kan Ticon aan elk ERP- of financieel systeem gekoppeld worden. Ticon is ook naadloos geïntegreerd in Metacom 9. Metacom 9 biedt de handvatten om de processen rondom projecten, logistiek, service en de financiële administratie te beheersen.

Overzicht houden met de Model Manager

Overzicht en inzicht in het project wordt geboden met de Model Manager. Hiermee is er altijd een overview van de relaties tussen de projectgegevens die komen uit de Engineering, Planvorming en Uitvoering.

Altijd actuele en correcte projectgegevens

Alle gegevens hoeven slechts eenmaal ingevoerd te worden. Door het virtueel bouwproces model van Ticon is alle informatie actueel en correct voor iedere medewerker beschikbaar en wordt bestaande data hergebruikt.

Terug naar boven

informatieMeer informatie?

Bovenstaande informatie is natuurlijk maar een indicatie van enkele van de vele voordelen. Omdat uw bedrijf uniek is zit u vol vragen hoe deze oplossing uw bedrijfsvoering passend kan versterken. Via onderstaand contactformulier kunt u vrijblijvend informatie opvragen.

demonstratieVrijblijvende demonstratie

Wij geven u graag een persoonlijke vrijblijvende demonstratie van de software. Op deze manier komt u gemakkelijk en snel te weten welke voordelen te behalen zijn met onze toepassingen en welke mogelijkheden er voor u klaar staan. Via onderstaand formulier is dit snel geregeld.

contactformulier

Contact
* Verplicht

   
Telefonisch
Per e-mail
   

Captcha Image


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief
Demo

Demonstratie aanvragen
* Verplicht
   
Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief
Divider top