Metacom - het bouwproces centraalMet Metacom 9 is er een volledig nieuwe generatie Bouw ERP die klaar is voor de uitdagingen van de komende jaren. Software die bedrijfsbreed inzetbaar is in alle fasen van het bouwproces. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om projecten van enkele dagen of complexe projecten van vele jaren. Metacom helpt bouwbedrijven grip te krijgen op financiële, logistieke, service en projectmatige processen.

div ridge

Metacom 9

Bouw ERP software

De basis van Metacom wordt gevormd door de integrale ondersteuning van het gehele bedrijfsproces van bouwbedrijven. Dankzij de uitgebreide functionaliteiten binnen Metacom worden calculaties, planningen en prognoses sneller en betrouwbaarder uitgevoerd. Mensen, materieel en middelen worden efficiënter ingezet. De volledige integratie van projectmatige en financiële processen biedt een actueel en volledig inzicht in de bedrijfs- en projectresultaten. Met Metacom hebben bedrijven volledige controle op alle type projecten.

Metacom bouw erp
div bottom
Metacom projectmanagement

Projectmanagement

Het fundament voor succesvolle projectresultaten


Het optimaal managen van projecten is meer van belang dan ooit. Daarom zijn de functies voor projectmanagement volledig vernieuwd. Van idee, ontwerp tot uitvoering en sloop. Van nieuwe contractvormen tot het gebruik van BIM, Systems Engineering en 3D-CAD modellen. Met de drie hoofdonderdelen Engineering, Planvorming en Uitvoering is het gelijktijdig ontwikkelen, samenwerken en uitvoeren van bouwprojecten eenvoudiger dan ooit.

Lees meer over de projectmanagement oplossingen

div top

Financiële administratie

Inzicht als basis voor sturing bouwbedrijven


Bij Metacom draait alles om het realiseren van succesvolle bouwprojecten. Inzicht in de financiële bedrijfs- en projectresultaten is hierbij van cruciaal belang. Dankzij de volledige integratie van alle modules in Metacom zijn actuele cijfers altijd bij de hand. Naar keuze per bedrijf, project of op holdingniveau. Metacom bevat diverse functies voor het berekenen van de exploitatieresultaten, het beheren van prijzen en prijsafspraken en het vlekkeloos verwerken van alle administratieve zaken. Om overzicht te houden kunnen rapportages, standaard of op maat, op verschillende manieren worden samengesteld.

Metacom financieel
div bottom
Metacom service

Service

Sterke functies voor het plannen van diensten


Voor het gestructureerd afhandelen van onderhoud, kleine klussen of opleverpunten kent Metacom een uitgebreide set functies. Zowel aangenomen werk als regiewerk - dat op basis van nacalculatie wordt verrekend - kunnen hiermee worden aangestuurd. De servicefuncties maken uiteraard gebruik van alle gegevens die reeds beschikbaar zijn in Metacom. Dit garandeert een efficiënt proces, waarbij een optimale aansturing, correcte planning en snelle facturatie is gegarandeerd.

div top

Logistiek

Efficiënte inzet van personeel, materiaal en materieel


Metacom kent veel functies voor het afhandelen van logistieke aspecten in een project. Het aansturen van de inzet van middelen, die kunnen bestaan uit mensen, materieel en materialen staat hierin centraal. De planning geeft een helder overzicht van de beschikbare middelen en eventuele noodzakelijke inhuur van derden. Met de terugkoppeling van de daadwerkelijk geregistreerde inzet verloopt de financiële afhandeling snel en soepel.

Metacom Logistiek
div bottom

Volledig afgestemd op de praktijk


De kracht van Metacom is dat het systeem naadloos aansluit bij de werkprocessen in de Grond-, Weg- en Waterbouw, Burgerlijke en Utiliteitsbouw en aanverwante industriële dienstverlening. De herkenbare functies en de op de gebruiker afgestemde interface zorgen daardoor voor een optimaal gebruik van automatisering in het bouwproces. Gebruikers herkennen zich in de kleine praktische details die het dagelijkse werken makkelijker maken.

div ridge
Grip op het primaire bouwproces

Of het gaat om projecten van enkele dagen of meerdere jaren, met Metacom zijn deze uitstekend te managen. Dankzij Metacom worden planningen, prognoses en rapportages sneller en betrouwbaarder. Mensen, materieel en middelen worden efficiënter ingezet. Kosten worden teruggedrongen en de resultaten verhoogd.

Inzicht wordt sturing

Alle gegevens uit alle fasen van het bouwproces zijn altijd voorhanden. Projectmedewerkers worden t/m de uitvoering ondersteund. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de status van projecten. Bedrijfsprocessen verlopen soepeler en er is een helder beeld van de prestaties. Het resultaat is dat bijsturen eenvoudiger en sneller mogelijk is.

Afgestemd op de bedrijfsvoering

De inrichting van Metacom kan exact op het bouwbedrijf worden aangepast. Zo kan het niveau van de informatie flexibel worden ingesteld. Hierdoor hoeven medewerkers alleen die gegevens in te voeren die nodig zijn voor een optimale bedrijfsvoering.

Gemaakt voor de bouw

Metacom is specifiek voor de bouw ontwikkeld. Het bedrijfsinformatiesysteem is logisch opgebouwd en ondersteunt alle typische werkprocessen in de bouw. Gebruikers herkennen zich in de vele kleine praktische details die het dagelijkse werken plezieriger maken.

Gericht op ketenintegratie

Het samenwerken met klanten, opdrachtgevers en andere partners in de bouwketen verloopt snel en soepel. De gestandaardiseerde interfaces en de open structuur maken het uitwisselen van informatie met andere programma’s relatief eenvoudig.

Modulaire opbouw

De modulaire opbouw van Metacom betekent dat bedrijven stapsgewijs hun automatisering op een hoger plan kunnen brengen. Dankzij deze flexibiliteit profiteren zowel grote als kleine bedrijven snel van een geïntegreerd bedrijfsinformatiesysteem.

Terug naar boven

InformatieMeer informatie?

Bovenstaande informatie is natuurlijk maar een indicatie van enkele van de vele voordelen. Omdat uw bedrijf uniek is zit u vol vragen hoe deze oplossing uw bedrijfsvoering passend kan versterken. Via onderstaand contactformulier kunt u vrijblijvend informatie opvragen.

DemonstratieVrijblijvende demonstratie

Wij geven u graag een persoonlijke vrijblijvende demonstratie van de software. Op deze manier komt u gemakkelijk en snel te weten welke voordelen te behalen zijn met onze toepassingen en welke mogelijkheden er voor u klaar staan. Via onderstaand formulier is dit snel geregeld.

contact formulier

Contact
* Verplicht

   
Telefonisch
Per e-mail
   

Captcha Image


Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief
demo aanvraag

Demonstratie aanvragen
* Verplicht
   
Ik ontvang ook graag de nieuwsbrief
Divider top